NavMenu

PURS: Prijava za dostavu računa za porez na nepokretnosti i elektronskom poštom

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 01.04.2024. 15:13
Komentari
Podeli
Lakši, brži, jednostavniji i jeftiniji način za ispunjavanje poreske obaveze - ilustracija (Foto: Unsplash / Romain Dancre)Lakši, brži, jednostavniji i jeftiniji način za ispunjavanje poreske obaveze - ilustracija

Poreska uprava Republike Srpske pozvala je poreske obveznike - vlasnike nepokretnosti, koji to dosad nisu učinili, da iskoriste mogućnost dostavljanja poreskih računa za porez na nepokretnosti na adresu elektronske pošte i da tako jednostavnije i brže izvršavaju svoje obaveze, sopšteno je iz Poreske uprave RS.

Da bi ostvarili tu mogućnost, poreski obveznici - vlasnici nepokretnosti treba da popune i potpišu obrazac saglasnosti za dostavljanje poreskih akata i dostave ga Poreskoj upravi RS. Obrazac saglasnosti i stručno uputstvo za davanje saglasnosti za dostavljanje poreskih akata elektronskom poštom postavljeni su na internet stranici Poreske uprave RS, u sekciji Nepokretnosti.

Procedura je, kako kažu, veoma jednostavna, poreski obveznik - vlasnik nepokretnosti treba da popuni obrazac saglasnosti, navede svoju mejl adresu i da lično ili poštom dostavi popunjen i potpisan obrazac nadležnoj područnoj jedinici Poreske uprave RS. Oni koji se odluče za ovu uslugu po dobijanju poreskog računa na mejl adresu imaju obavezu da sa svog mejla potvrde prijem i tu se završava kompletna procedura.


Ova usluga Poreske uprave je nastavak aktivnosti na pojednostavljenju procedura i digitalizaciji procesa u ovoj instituciji, sa ciljem da poreski obveznici na lakši, brži, jednostavniji i jeftiniji način izvršavaju svoje poreske obaveze. Ova mogućnost je posebno korisna za poreske obveznike - vlasnike nepokretnosti iz Republike Srpske koji žive ili rade u inostranstvu, a koji svoje poreske račune mogu dobijati na mejl adresu, te pravovremeno izmiriti svoje obaveze i na taj način izbjeći eventualne sankcije, navode u Poreskoj upravi RS.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

24.04.2024.  |  Energija, Turizam, sport, kultura, Zdravstvo

Lječilište Gata kod Bihaća konačno dobija bazen - Raspisan tender vrijedan oko 750.000 KM

Lječilište Gata, udaljeno oko 18 km Bihaća, konačno bi moglo da dobije svoj zatvoreni fizioterapeutski bazen, čija je izgradnja najavljena još od 2022. godine, kako je i eKapija tada pisala. Naime, Zdravstvena ustanova Lječilište Gata Bihać raspisala je juče tender za izgradnju zatvorenog terapijskog bazena, a vrijednost ovih radova je procijenjena, kako se navodi u tenderskoj dokumentaciji, na 748.717 KM, bez PDV-a. Ukoliko sve

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.