NavMenu

Zenica u oktobru ponovo domaćin ZEPS-a, potpisan i sporazum

Izvor: eKapija Subota, 30.03.2024. 11:04
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Freepik / rawpixel.com)Ilustracija
Zenički privredni sajam - ZEPS 2024. bit će održan u oktobru, najavljeno je iz Gradske uprave Zenica, u kojoj je u petak tim povodom i svečano potpisan Sporazum o saradnji povodom organizovanja ZEPS-a 2024, te ponovnog pokretanja ove tradicionalne privredne manifestacije.

Sporazum su potpisali gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović i direktor privrednog društva TAPAS d.o.o. Zenica Elvir Ajanović, koji je organizator i nositelj licence za organizaciju sajma. Supotpisnici su u ime Javnog preduzeća za upravljanje i održavanje sportskih objekata direktor Nedim Talić, a u ime Zeničke razvojne agencije ZEDA direktor Senad Pašalić.

Prema riječima gradonačelnika Kasumovića, privredni sajam ZEPS je posljeratni brend Zenice i sve su učinili da se oživi ponovo.

- Licencu za organizaciju sajma su bili otkupili slovenački fondovi, a sada je licencu od njih otkupio zenički privrednik Elvir Ajanović. Gospodin Ajanović je došao u Gradsku upravu sa prijedlogom da obnovimo ovu značajnu privrednu manifestaciju i mi smo to prihvatili, te stavili na raspolaganje sve ono što se od nas tražilo kako bi se ovaj sajam ponovo vratio u naš grad - izjavio je prilikom potpisivanja sporazuma gradonačelnik Kasumović.


Opći cilj potpisanog Sporazuma je stvaranje pretpostavki i pozitivne atmosfere za razvoj poduzetništva, podsticanje novih inicijativa, lokalni ekonomski razvoj i otvaranje novih radnih mjesta. Također, naglasak je na pozivanju privrednih subjekata i promociji grada Zenica kao lokalne zajednice koja podržava i promoviše privredni i ekonomski razvoj.

Gospodin Ajanović je izrazio zahvalnost Gradskoj upravi i gradonačelniku Kasumoviću na razumijevanju i podršci te istakao kako je pred njima mnogo posla, ali kako vjeruje da će ZEPS-u vratiti staru slavu.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.07.2024.  |  Energija, Građevina

Izgradnja MHE na izvoru rijeke Une - Resorno ministarstvo iz RS zahtijeva od Hrvatske da zaustavi radove

Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske najoštrije osuđuje izvođenje radova na izgradnji male hidroelektrane na izvoru rijeke Une, u selu Donja Suvaja, opština Gračac, Republika Hrvatska, i zahtijeva od nadležnih institucija susjedne države da smjesta nalože zaustavljanje radova i vraćanje područja u prvobitno stanje. - Кao institucija nadležna za sprovođenje ESPO konvencije i SEA

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.