NavMenu

Penelope Cruz krajem avgusta stiže u Sarajevo

Izvor: Nezavisne novine Četvrtak, 11.08.2011. 10:21
Komentari
Podeli

Holivudska diva Penelope Cruz stiže krajem augusta u Sarajevo kako bi snimala novi film Sergioa Castellittoa.

Snimanje filma "Venuto al Mondo" Sergioa Castellittoa, u kojem glavnu ulogu tumači Cruzova, počet će u prvoj polovini septembra u Sarajevu.

Kako saznajU Nezavisne, lokacije za snimanje u Sarajevu već su odabrane, a odustalo se od biblioteke Zemaljskog muzeja BiH, koja je bila prva od odabranih lokaliteta.

“Ne znam zbog čega su odustali od Zemaljskog muzeja. Znam samo da to nije jedna od lokacija na kojoj će snimati. Castellitto je odlučio koje su to lokacije u Sarajevu, ali o tome vam ne mogu govoriti. Mogu reći jedino da su atraktivne lokacije. Pored Sarajeva, snimat će u Hrvatskoj i u Rimu“, rekao je sagovornik Nezavisnih, blizak produkciji filma "Venuto al Mondo".

Istakao je kako bi već ranije, krajem augusta, trebalo da dođe Penelope Cruz da bi se malo upoznala s gradom i lokacijama gdje će snimati.

Pomoć pri realizaciji i produkciji filma "Venuto al Mondo" Sergio Castellittou pružile su sarajevske producentske kuće "Pro.ba" i "Deblokada" Jasmile Žbanić.

Amra Bakšić-Ćamo, producentica i vlasnica "Pro-ba", kaže da po ugovoru nije ovlaštena davati informacije, te da će to učiniti onaj koga Italijani budu imenovali za glasnogovornika. Međutim, Bakšić-Ćamo nije demantirala podatke koje imaju “Nezavisne” o vremenu dolaska Penelope Cruz i početku snimanja filma.

"Mogu vam reći da ćete više informacija imati krajem augusta, kada odmor u Italiji bude završen i kada producenti dođu u Sarajevo", rekla je Bakšić-Ćamo.

Kako pišu inostrani mediji, Penelope Cruz je trenutno u Italiji, gdje odmara. Ona će u filmu "Venuto al Mondo" igrati Italijanku Gemu, inače sarajevsku udovicu, koja nakon rata stiže u glavni grad BiH kako bi sinu tinejdžeru pokazala mjesto u kojem je rođen njegov otac.

Film se snima prema romanu Margaret Mazzantini, velike italijanske spisateljice, koja je supruga Sergioa Castellittoa. Roman "Venuto al Mondo", koji govori o ratu u BiH, postao je bestseler u svijetu.

U prvoj sedmici augusta u Sarajevu je bio organiziran kasting za statiste u ovome filmu na koji se prijavio veliki broj Sarajlija.

Već ranije je pisano o tome da će veliki broj uloga biti povjeren i glumcima iz BiH, a producenti najavljuju da će svi detalji u vezi s filmom biti objavljeni u zadnjoj sedmici augusta.

Biografija

Penelope Cruz Sanchez rođena je u Madridu 28. aprila 1974. godine.

Od djetinjstva je voljela igru i ples, a pohađala je i posebne škole za ples. Svoj talenat pokazala je na različitim takmičenjima na kojima je dobila mnoštvo nagrada. Srednju školu je napustila da bi se posvetila glumi i plesu.

Prve uloge imala je u španskim filmovima, a zapažene uloge dobila je u nekoliko filmova Pedra Almodovara. Uloge u tim filmovima (posebno u filmu "Sve o mojoj majci") donijele su joj popularnost i status jednog od seks simbola Holivuda.

U Evropi je snimila više od 20 filmova prije nego što je počela izgradnju holivudske karijere.

Veliki uspjeh ove glumice u Holivudu tek se očekuje, iako je već imala zapažene uloge, posebno u filmu “Vanilla Sky”. Njen debi u Americi bio je film “The Hi-Lo Country”, snimljen 1998. godine, koji je doživio solidan komercijalni i kritički uspjeh.

Penelope Cruz poznata je i po anegdoti zlih jezika da je imala više partnera u Holivudu nego filmova. Bila je u vezi s kolegama Matt Damonom, Johnny Deppom, Nicolasom Cageom, Tom Cruisom, a sada je u braku sa glumcem Javier Bardemom.

Filmografija

"Šunka, šunka" (1992)

"Buntovnice"(1993)

"Živo meso" (1997)

"Djevojka tvojih snova" (1998)

"Svi ti divni konji" (2000)

"Začin ljubavi" (2000)

"Nebo boje vanile" (2001)

"Na sedmom nebu" (2004)

"Ljubav u Barseloni" (2008)

"Prekinuti zagrljaji" (2009)

"Seks i grad 2" (2010)

"Pirati sa Kariba: Na čudnijim plimama" (2011)

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Građevina

Sokolac raspisao novi tender za višemilionske radove na izgradnji gradske kuće

Opština Sokolac je raspisala javni poziv za izbor najpovoljnijeg izvođača radova na izgradnji Gradske kuće, trga i spomen obilježja čija je vrijednost procijenjena na 4,7 mil KM bez PDV-a, ili oko 5,5 mil KM sa PDV-om. Kako se navodi rok za izvođenje radova je tri godine od dana uvođenja izabranog izvođača u posao, a mjesto gradnje je ulica Cara Lazara bb. Dodaje se i da će javno otvaranje ponuda biti održano 10. maja do kada je i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.