Izvor: eKapija | Srijeda, 10.08.2011.| 09:35
Izdvojite članak Odštampajte vijest

UNDP: Pet projekata u općini Ključ

Općina Ključ jučer je upriličila potpisivanje ugovora sa pet organizacija civilnog društva koji se odnose na implementaciju projekata u okviru UNDP-ovog projekta LOD II. Projekat jačanje lokalne demokratije LOD II provodi UNDP, a financira ga Evropska unija u iznosu od 1,5 miliona eura, javlja rtv usk.

U okviru projekta LOD II odabrano je 15 općina. Na adresu Općine Ključ pristiglo je 17 projektnih prijedloga od nevladinih organizacija od čega je svega njih pet uspjelo da zadovolji zahtjevnu proceduru. Tako će se u narednom periodu implementirati projekti Crvenog križa općine Ključ pod nazivom "Osvijesti mladost, usreći radost" posvećen osobama treće životne dobi.

Projekt "I ja sam ti prijatelj grade moj" odnosi se, između ostalog na unapređenje psihofizičkog zdravlja građana kroz zaštitu životne sredine, a projekt će provoditi Udruženje za zaštitu životne flore i faune Lukavac u partnerstvu sa Udruženjem "Tunel" iz Ključa.

Udruženje roditelja i djece sa posebnim potrebama "I mi se budimo" planira implementirati projekt "Ostvari dječiji san" kroz radionice za djecu i odrasle sa posebnim potrebama, a Udruženje žena "Ključki biseri" projekt "Budi cool, ali bez droge".

Omladinski centar "Kosmos" u dogovoru sa Općinom Ključ kroz svoj projekt sačinit će „Strategiju razvoja omladinske politike za period 2011-2016“ koju bi trebalo usvojiti Općinsko vijeće. Ovih pet projekata bit će finansirano sa ukupno 106.917,00 KM uz učešće Općine u iznosu od 10% .

rtv usk

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.