NavMenu

Suradnja UNDP-a i Općine Bihać gradi nove investicije

Izvor: eKapija Četvrtak, 04.08.2011. 11:30
Komentari
Podeli

Općina Bihać i UNDP izgradili su zdravo partnerstvo na više uspješno realiziranih projekata, a posebno na projektima iz MDGF Fonda-u sprovođenju milenijskih ciljeva u kulturi i drugim oblastima društvenog života naše zajednice, kao što je vodosnabdijevanje građana pitkom vodom.

Novi partnerski ugovori koji će biti realizirani u predstojećem vremenu su nabavka opreme potrebne za redovno održavanje i opravke vodovodne mreže kojom upravlja JP "Vodovod" d.o.o. Bihać–kupovina mašina potrebnih za djelotvorniji i kvalitetniji rad preduzeća. Vrijednost projekta je 36,000,00 konvertibilnih maraka – (UNDP).

Drugi projekat je realizacija prioritetnog infrastrukturnog projekta u naselju Lohovo za kvalitetnije vodosnabdijevanje. Vrijednost projekta je 100.000,00 konvertibilnih maraka, od čega 50 hiljada KM daje UNDP, a 50 hiljada KM Općina Bihać.

U perspektivi je planiran i projekat sanacije zgrade Kulturnog centra u Bihaću, nekadašnjeg Doma vojske FBiH ili Doma armije s težnjom i namjerom značajnije energetske iskoristivosti, uštede energije i zaštite okoline.

U tom pogledu planirano je poboljšanje energetskog sistema i grijanja, zamjena stolarije, sanacija krovne konstrukcije i mokrog čvora, fasada, postavljanje solarnih kolektora za zagrijavanje vode itd.

Vrijednost projekta je 450.000,00 konvertibilnih maraka od čega UNDP daje 250 hiljada KM, Općina Bihać 100 hiljada KM i Vlada USK 100 hiljada KM.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Dodik: Do kraja godine građevinska dozvola za izgradnju aerodroma u Trebinju

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da se nada da će do kraja godine biti dobijena građevinska dozvola za izgradnju aerodroma u Trebinju. - Mislim da ćemo do kraja godine uspjeti svi zajedničkim naporima da dođemo do građevinske dozvole za izgradnju aerodroma u Trebinju. To je zajednički projekat koji podržava i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić - rekao je Dodik prilikom obilaska sajma privrede u Mostaru. Vučić

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.