NavMenu

Cinema City: Birthday party uz premijeru novog SF spektakla

Izvor: eKapija Srijeda, 03.08.2011. 08:19
Komentari
Podeli

U prvoj filmskoj sedmici avgusta nakon završetka održavanja 17. SFF, multiplex Cinema City za sve svoje posjetitelje priprema proslavu drugog rođendana 04. avgusta uz svjetsku premijeru novog SF spektakla koji stiže i na redovni repertoar.

Sarajevski multiplex je u drugoj godini postojanja na repertoaru prikazao 121 filmski naslov od čega čak 25 Svjetskih premijera najvećih filmskih hitova te čak sedam naslova iz domaće filmske produkcije a projekcije je posjetilo gotovo 300.000 ljubitelja sedme umjetnosti iz glavnog grada Bosne i Hercegovine i ostalih gradova naše zemlje te veliki broj gostiju iz svih krajeva svijeta.

Cinema City će se svima njima odužiti na najbolji mogući način sa ovogodišnjim izdanjem promotivne akcije Birthday Party. U saradnji sa partnerom Coca Cola, Cinema City je pripremio i iznenađenje za sve posjetitelje 04. avgusta sa posebnim rođendanskim combo paketom u kojem će ulaznicu, kokice i Coca Colu moći kupiti po cijeni od samo 6 KM za sve projekcije te provesti još jedan nezaboravan dan u svom omiljenom multiplexu uz najveće filmske hitove.

Za proslavu drugog rođendana Cinema City obezbjedio je i Svjetsku premijeru naslova "Planet majmuna: Postanak" koji predvodi repertoar multiplexa Cinema City u sedmici od 04. avgusta. Riječ je o modernoj visokoprofilnoj adaptaciji literarnog SF klasika francuskog spisatelja Pierrea Boullea iz 1963. godine koji je prvi put oživljen na velikom ekranu u holivudskom klasiku iz 1968. godine sa velikim Charltonom Hestonom u naslovnoj ulozi.

Nakon što je svoju verziju priče o planeti Zemlji u dalekoj budućnosti kojom vladaju inteligentni majmuni na veliki ekran prenio i sjajni Tim burton u blockbuster rimejku iz 2001. godine koji je na kino blagajnama širom Svijeta inkasirao preko 360 miliona dolara, nova adaptacija mladog britanskog autora Ruperta Wyatta je radnjom prequel svojih predhodnika.

Naslovnu ulogu u vrlo napetom SF trileru sa specijalnim efektima najnovije generacije nosi sjajni mladi glumac James Franco koji je ove godine osvojio i nominaciju za Oskara za izvedbu u kritičarskom favoritu "127 sati" dok a tu je i mlada indijska ljepotica i zvijezda Oskarima nagrađenog klasika "Milijunaš sa ulice" Frieda Pinto.

Britanski glumac Andy Serkisa nakon Golluma u blockbuster serijalu "Gospodar Prstenova" na velikom ekranu oživljava čimpanzu Cezara koji pod eksperimentnim programom dr. Willa Rodmana genetski dobija ljudsku inteligenciju. Cezar uči dobro ali ga ljudi testiraju i sputavaju te vrlo brzo bježi iz svog zatvora i pušta lijek među druge majmune koji se okupljaju u milionima i dižu revoluciju koja će imati nesagledive posljedice...

Pored spektakla "Planet majmuna: postanak" na repertoaru Cinema City u rođendanskoj sedmici borave svi najveći filmski naslovi ovog ljeta, SF spektakl "Transformersi 3", Fantazijski spektakl „Harry Potter i darovi smrti: drugi dio“ u 3D tehnologiji te stripovski spetakl „Prvi osvetnik: Kapetan Amerika“. Za novu filmsku sedmicu od 11. avgusta Cinema City na repertoaru najavljuje novi 3D stripovski spektakl "Green Lantern" koji je na američkim kino blagajnama ovoga ljeta inkasirao preko 120 miliona dolara. Tu je i kultni japanski 3D Horor „Labirint Straha“ koji rediteljski potpisuje Takashi Shimitzu, tvorac horor klasika „Krug“ i „Kletva“.

Na repertoaru je i novi SF triler "Kauboji protiv Vanzemaljaca" u kojem zajedno na velikom ekranu gledamo novog Jamesa Bonda, britanca Daniela Craiga te velikog Harrisona Forda proteklog vikenda otvoren američkim kino blagajnam sa sjajnih 36 miliona dolara na podjeli prvog mjesta.

Pretprodaja ulaznica za ove naslove kreće u ponedeljak 08. avgusta a Cinema City još jednom podsjeća na novu uslugu telefonskih rezervacija ulaznica na već dobro poznati broj telefona 033 567 267 svakim radnim danom od 10 do 13 sati. Ulaznice se mogu rezervisati najviše dva dana unaprijed a moraju se preuzeti najkasnije pola sata prije projekcije filma.

Sve informacije proslave drugog rođendana, termina prikazivanja aktulelnih naslova na repertoaru, usluge StudID ulaznica svakog ponedeljka, te usluga multiplexa Cinema City svi zainteresovani mogu pronaći na filmskom portalu www.cinemacity.ba Informacije oko programa multiplexa i usluga korisnici mogu dobiti i putem info telefona: 033 567 288.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Građevina, Saobraćaj, Turizam, sport, kultura

Spreman novac za Vidikovac iznad Trebinja, raspisan i tender za izvođača radova

Gostujući u jutarnjem programu Herceg televizije, gradonačelnik Grada Trebinja, Mirko Ćurić govorio je o raznim temama, među kojima su i projekti značajni za ovaj grad. Ćurić je istakao da je u planu izgradnja vidikovca iznad Trebinja, što će sigurno biti turistička atrakcija. Dodao je da turisti iz godine u godinu žele da vide nešto novo, a Grad Trebinje će nastojati da im to i pruži. - Spremna je projektna dokumentacija za

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.