Izvor: eKapija | Ponedjeljak, 01.08.2011.| 14:29
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Konferencija BlogOpen objavila poziv: Osvojite sredstva za realizaciju svog IKT projekta

(Foto: b)

Peta po redu konferencija BlogOpen ove godine po prvi put je objavila poziv za start up projekte u oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija (IKT) za studente, samostalne kreativce, programere i divelopere i male firme, ne starije od 3 godine. Prilika se pruža i za sve IKT projekte iz Bosne i Hercegovine.

Izbor najboljih pod nazivom StartUpOpen će se održati u okviru 5. konferencije BlogOpen-a u Poslovnom centru NIS-a u Novom Sadu, kada će 10-tak projekata u začetku, imati priliku da se takmiči za inicijalna sredstva (seed fund) i za mogućnost da se predstave velikim međunarodnim investitorima.

Takmičenju prethodi prijavljivanje projekata koje je u toku, dva kruga selekcije, edukacija i konačni odabir finalista za predstavljanje pred međunarodnim žirijem, biznis anđelima i investitorima.

Među članovima međunarodnog žirija u Novom Sadu će biti i Morten Lund iz Danske, danas najaktivniji evropski investitor čije investicione čudo je bio Skype, a zvaničnu podršku projektu, među ostalima daju, i klubovi biznis anđela iz Srbije i Slovenije, kao i sekcija SAMPLE, ogranak mladih menadžera organizacije SAM.

Koncept takmičarskog dijela podrazumijeva da prijavljeni projekti putem licitacije, u kojoj će po pozivu učestvovati uspješne kompanije i pojedinci iz Srbije i regiona, dobiju garantovana minimalna sredstva u visini od 500 eura koliko će iznositi aukcijski start, a ako učesnici aukcije ocijene da je projekat vrijedan pažnje, cijena može da se izlicitira do značajnih nivoa finansijske podrške.

Na ovaj način, osim pomoći projektima u najosjetljivijoj fazi razvoja, uspješne kompanije i pojedinci imaće priliku da daju značajan doprinos društvenoj odgovornosti kroz podršku kreativnim IKT idejama. Aukcijski sajt Limundo daje softversku osnovu za realizaciju takmičenja.

Organizatori BlogOpena su takođe obezbijedili nagradni fond od 500 eura bespovratnih sredstava za jedan projekat koji po mišljenju publike bude najbolji i najperspektivniji.

Poziv za dostavljanje projekatnih IKT ideja je otvoren do 12. avgusta u ponoć za autore projekata iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske, Slovenije, Makedonije i Crne Gore, a sve informacije, kao i prijavni formulari, dostupni su na web-sajtu organizacije www.startupopen.me.

Ovaj projekat podržava USAID kroz program Instituta za održive zajednice (ISC), generalni pokrovitelj je kompanija Domain.me iz Crne Gore, a sponzor NIS Gazprom Neft.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.