NavMenu

Objavljen Pravilnik o obliku i sadržaju poreskih prijava i poreske kartice u RS

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 26.02.2024. 14:38
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Shutterstock/Indypendenz)Ilustracija
U Službenom glasniku Republike Srpske od 22.02.2024. godine objavljen je Pravilnik o obliku i sadržaju poreskih prijava i poreske kartice.

Pravilnik stupa na snagu 1. marta 2024. godine. Stupanjem na snagu ovog pravilnika prestaje da važi Pravilnik o obliku i sadržaju poreskih prijava i poreske kartice.

Ovim pravilnikom propisuje se oblik i sadržaj Mjesečne prijave poreza po odbitku, Godišnje poreske prijave za porez na dohodak, Poreske prijave za malog preduzetnika, Akontacije poreza na dohodak, Obavještenje prijave na dohodak ostvaren po osnovu zajedničkog obavljanja samostalne djelatnosti, Poreske prijave za porez na dohodak iz stranih izvora. Propisuje se i oblik i sadržaj Zahtjeva za status malog preduzetnika, Zahteva za izdavanje poreske kartice, Poreske kartice - Izvoda za umanjenje poreske osnovice, Zahtjeva za status malog poljoprivrednika i Zahtjeva za umanjenje poreske osnovice.

Više detalja o pravilniku OVDJE.

Mapa: Poreska uprava RS

Komentari
Vaš komentar

Top priče

24.04.2024.  |  Saobraćaj

Vlada RS nije odustala od gradnje aerodroma u Trebinju - U toku izrada glavnog projekta za građevinsku dozvolu

Vlada Srpske nije odustala od gradnje aerodroma u Trebinju, zemljište na kojem će biti izgrađen je deminirano, a u toku je izrada glavnog projekta za građevinsku dozvolu. Poručeno je to iz Ministarstva saobraćaja i veza RS u odgovoru na poslaničko pitanje Đorđa Vučinića iz Liste za pravdu i red koji je tražio odgovore kada će konačno početi gradnja trebinjskog aerodroma. Iz resornog ministra su prvo podsjetili da je još u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.