NavMenu

Preduzeće 2D plan pobjednik konkursa za pasarelu koja spaja Istočno Novo Sarajevo i Istočnu Ilidžu

Izvor: eKapija Nedjelja, 25.02.2024. 13:43
Komentari
Podeli
Idejno rješenje predstavljeno u oktobru 2023. (Foto: Screenshot/Facebook/Ljubisa Ćosić)Idejno rješenje predstavljeno u oktobru 2023.
Firma 2D plan, čije je idejno rješenje za pasarelu u Istočnom Sarajevu prvi čovjek grada Ljubiša Ćosić predstavio još prije četiri mjeseca, pobijedila je na nedavno raspisanom konkursu.

Riječ je o idejnom rješenju za izgled pasarele koja bi po okončanju izgradnje trebala spojiti opštine Istočna Ilidža i Istočno Novo Sarajevo, a za koju je konkurs objavljen polovinom januara.

Međutim, gradonačelnik Ljubiša Ćosić je čak četiri mjeseca prije konkursa objavio slike za koje je tvrdio da predstavljaju idejno rješenje za tu pasarelu.

Na ranije pitanje zbog čega se sada raspisuje konkurs ako je idejno rješenje već predstavljeno, Ćosić je tvrdio da su to samo preliminarni crteži, koje su pro bono uradile njegove kolege, odnosno firma 2D plan.

- Ako mene lično pitate ja bih volio da ona bude zadužena sa ovaj posao, ali na znam kakav će biti ishod konkursa. Ja nemam dodira sa tim procesom, jer je sve u rukama Odjeljenja za javne nabavke - kazao je Ćosić tom prilikom.

Na konkurs su stigla dva prijedloga za izbor idejnog rješenja izgleda pasarele.

U odluci o izboru pobjednika konkursa navedeno je da je radove pregledavala i ocjenjivala komisija koju čini stručni žiri van ugovornog organa, tačnije Gradske uprave Grada Istočno Sarajevo.


Precizirano je da su oba prijedloga stigla pod šifrom, što kako je navedeno u dokumentu, osiguralo anonimnost učesnika.

U odluci je objašnjeno da je komisija 9. februara ocijenila radove i tom prilikom je rad sa šifrom "DM0007" dobio 218 bodova, a rad sa šifrom "ES1820" 189 bodova.

Prema navodima iz ove odluke komisija je jednoglasno za pobjednika konkursa proglasila rad pod šifrom "DM0007", a identitet autora objavljen je 13. februara.

Pobjednički rad sa ovom šifrom je dostavila grupa ponuđača 2D plan iz Istočnog Sarajeva i Kontura iz Trebinja.

Drugu ponudu je dostavila firma TZI inžinjering iz Sarajeva pod šifrom "ES1820".

Pobjeda na ovom konkursu sa sobom nosi ugovor za izradu glavnog projekta pasarele za šta Grad Istočno Sarajevo planira izdvojiti 65.000 KM bez PDV-a ili 76.050 KM.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.04.2024.  |  Energija

Obnovljivi izvori energije budućnost energetskog sektora u Bosni i Hercegovini

Drugog dana Energetskog samita 2024 na dva panela se diskutiralo o dvije važne teme iz oblasti obnovljivih izvora energije. Na panelu pod nazivom "Investiranje u postrojenja na obnovljive izvore energije", naglasak je stavljen na izazove i mogućnosti ulaganja u postrojenja koja koriste obnovljive izvore energije i mogućnosti trgovine električnom energijom u Bosni i Hercegovini. Također se govorilo i o razvojnim projektima obnovljivih

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.