NavMenu

Kanton Sarajevo partner u realizaciji Evropske sedmice za smanjenje otpada

Izvor: eKapija Četvrtak, 28.07.2011. 07:51
Komentari
Podeli

Ministarstvo prostornog uređenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo postalo je službeni partner u realizaciji Evropske sedmice za smanjenje otpada (EWWR) koja će se održati od 19 - 27. novembra 2011. godine. Bosna i Hercegovina se tako, putem Kantona Sarajevo, priključila mreži evropskih država koje već tradicionalno različitim aktivnostima djeluju na smanjenju otpada.

Evropska sedmica za smanjenje otpada je projekt koji je već tri godine podržan od strane Evropske komisije sa ciljem jačanja svijesti o potrebi smanjenja otpada u evropskim državama, te promociji različitih aktivnosti usmjerenih na smanjenje otpada širom Evrope kako bi se postigla trajna promjena svijesti stanovništva.

Aktivnosti su usmjerene n spriječavanje proizvodnje otpada, uključujući i proces ponovne upotrebe ili produženog vijeka trajanja proizvoda, te na smanjenje štetnog djelovanja otpada na okoliš i ljudsko zdravlje, kao i sadržaja štetnih tvari u materijalima i proizvodima.

Organizator aktivnosti na području Kantona Sarajevo je udruženje građana Centar za okolišno održivi razvoj (COOR) .

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

17.04.2024.  |  Vijesti

UIO odložila kupovinu zgrade u centru Banjaluke

17.04.2024.  |  Vijesti

19.04.2024.  |  Agro, Finansije

Berza za selidbu pčela od sada i u Beču

19.04.2024.  |  Agro, Finansije

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.