NavMenu

Vlada RS odobrila 5 mil KM za nastavak uređenja Banje Mlječanice - U 2024. planirana izgradnja vještačkog jezera i novog objekta

Izvor: eKapija Petak, 23.02.2024. 09:35
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Africa Studio/shutterstock.com)Ilustracija
Vlada RS na jučerašnjoj sjednici odobrila je 5 mil KM za nastavak finansiranja izgradnje postojećih i novih kapaciteta u Banji Mlječanici.

Naime, Vlada je dopunila odluku o listi prioritetnih projekata iz programa javnih investicija za 2024. godinu, kojom će biti finansirano ukupno 12 projekata u iznosu 58,3 mil KM.

- Izmjenom odluke u prioritetne projekte, koje je Vlada ranije utvrdila, je uvršten i nastavak finansiranja projekta "Adaptacija postojećih i izgradnja novih smještajnih i terapijskih kapaciteta u JZU SBFMR Mlječanica Kozarska Dubica - nastavak finansiranja", u iznosu od 5 mil KM - stoji u vladinom saopštenju.

U toku 2023. godine su započeti projekti izgradnje sportskih terena, izgradnja objekta vešeraja, radovi proširenja restorana, ugradnja agregatske jedinice sa instalacijom, kao i asfaltiranje saobraćajnica unutar kompleksa, a za završetak navedenih radova neophodna su sredstava u iznosu od 4 mil KM.

U toku 2024. godine planirana je izgradnja vještačkih jezera sa šetališnim zonama u vrijednosti oko 6 mil KM, te novog smještajnog objekta vrijednosti oko 7 mil KM.

- S tim u vezi je ova zdravstvena ustanova uputila prijedlog da novi projekti budu uvršteni u Program javnih investicija Republike Srpske, te da se odobre sredstva u iznosu od 9 mil KM od čega je 4 mil KM za završetak započetih projekata, a 5 mil KM za nove projekte - saopšteno je.

Na osnovu ranijih odluka Vlade, na prioritetnoj listi projekata koji će biti finansirani iz sredstava javnih investicija su "Sanacija objekta JU OŠ Nikola Tesla Derventa", u ukupnom iznosu od 5,2 mil KM i sredstava za projekat izgradnje osnovne škole u Istočnom Novom Sarajevu, u iznosu od milion maraka.

Iz javnih investicija će sa 3 mil KM biti sufinansiran i projekat "Izgradnja sportske dvorane" u Doboju.

Takođe, iz javnih investicija su planirana i sredstava za izgradnju objekta za potrebe Policijske uprave Istočno Sarajevo u iznosu od 4 mil KM, planirana su i sredstva za nastavak radova na uređenju i sanaciji vodoprivrednih objekata na teritoriji sliva Save, u ukupnom iznosu od 9,3 mil KM, dok je 2 mil KM planirano za prvu fazu dogradnje i proširenja sistema protivgradne zaštite Republike Srpske.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

21.04.2024.  |  Agro

Za ovu biljku se vjeruje da donosi blagostanje i sreću

Bogatstvo, blagostanje i moć, zadovoljstvo u poslovnom i privatnom svijetu i sreću po narodnim predanjima donijeće vam biljka pilea peperomioides, popularno nazvana kineski dolar. Baš kao što joj ime govori, svi finansijski stručnjaci i imućni ljudi u svom životnom prostoru posjeduju baš ovu biljku okruglih listića i tanke stabljike. Ali, postali milioneri ili ne, ova biljka će vas svojim prisustvom u prostoriji oplemeniti i sam

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.