NavMenu

eBay planira jačanje na hrvatskom tržištu?

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 25.07.2011. 13:03
Komentari
Podeli

eBay, četvrta po veličini svjetska internetska kompanija, planira u Splitu zaposliti od 60 do čak 200 programera, doznaje Poslovni dnevnik. Time bi u Splitu nastala jedna od najvećih softverskih tvrtki u Hrvatskoj.

Usporedbe radi, tek dvije kompanije u Hrvatskoj zapošljavaju više od 200 programera. To su IN2 grupa i Ericsson Nikola Tesla, i obje su, kao i većina domaće IT industrije, smještene u Zagrebu.

Internetski div eBay na hrvatsko je tržište došao preko američkog "start-upa" Where kojeg je preuzeo u travnju za 135 milijuna dolara. Where, koji je u Splitu početkom ove godine otvorio svoju podružnicu i zaposlio 15-ak programera na softverskom razvoju, prema planu novog vlasnika povećat će broj zaposlenih za četiri do pet puta. Jedino zasad nije poznato hoće li povećanje biti proporcionalno u Splitu i SAD-u jer kompanija većinu od ukupno 120 radnika ima na plaći u SAD-u ili će se u Hrvatskoj zaposliti i više od očekivanih 60 programera.

Bruno Batarelo, voditelj poslova tvrtke Where za Hrvatsku, kaže da, dok čekaju konačne odluke novog vlasnika, nastavljaju sa zapošljavanjima pa će do 1. rujna u Splitu imati 18 stalno zaposlenih programera. “Trenutačno smo u fazi usklađivanja i zato imamo kontakte i s eBayom za Europu kako bismo se integrirali u njihovo poslovanje. No Where će prema informacijama koje zasad imamo ostati samostalan poslovni subjekt”, kaže Batarelo.

Dodaje da je eBay kupio Where kako bi podupro razvoj PayPala. Where se, naime, bavi geolokacijskim uslugama i tu je svojevrstan konkurent Google Mapsu, dok se PayPal bavi plaćanjima preko interneta. I eBay i PayPal svoje usluge već nude hrvatskim građanima i tvrtkama, a hoće li to značiti da će i eBay poput Googlea u Hrvatskoj otvoriti svoj ured i krenuti s intenzivnijim prodajnim aktivnostima zasad nije poznato.

(Poslovni dnevnik)

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Građevina, Saobraćaj, Turizam, sport, kultura

Spreman novac za Vidikovac iznad Trebinja, raspisan i tender za izvođača radova

Gostujući u jutarnjem programu Herceg televizije, gradonačelnik Grada Trebinja, Mirko Ćurić govorio je o raznim temama, među kojima su i projekti značajni za ovaj grad. Ćurić je istakao da je u planu izgradnja vidikovca iznad Trebinja, što će sigurno biti turistička atrakcija. Dodao je da turisti iz godine u godinu žele da vide nešto novo, a Grad Trebinje će nastojati da im to i pruži. - Spremna je projektna dokumentacija za

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.