NavMenu

Večeras svečano otvorenje Sarajevo film festivala

Izvor: eKapija Petak, 22.07.2011. 14:15
Komentari
Podeli

Sedamnaesti Sarajevo film festival bit će otvoren večeras, a svečana ceremonija, kao i dosadašnjih godina, bit će održana u 20.30 sati u sali Narodnog pozorišta u Sarajevu. Nakon toga slijedi projekcija filma "Le Havre" u ljetnom kinu "Hey" u 21.15 sati gdje će se sarajevskoj publici predstaviti glumac Andre Wilms.

Što se tiče zvijezda koje će ove godine pohoditi ovaj festival najavljen je dolazak britanskog glumca Michael Fassbendera, koji će predstaviti svoj novi film "Jane Eyre" zajedno s rediteljem filma Caryjem Fukunagom i svojim kolegom glumcem Simonom McBurneyem.

Fassbender je trenutno jedan od najtraženijih svjetskih glumaca, a ostao je upamćen po ulozi u višestruko nagrađivanom filmu "Hunger" Stevea McQuenna, glumio je i u filmu "Inglorious Bastards" Quentina Tarantina te "X-Men First Generation".

U Sarajevo je već doputovala i argentinska redateljica, scenaristkinja i producentica Lucrecija Martel koja je jedno od najznačajnijih imena "novog argentinskog filma". Ona je ovogodišnja gošća Sarajevo Film Festivala i programa "Posvećeno".

Argentinska rediteljica postala je poznata sa svojim cjelovečernjim prvijencem La Ciénaga/Močvara (2001.). Osim nje od poznatih iz svijeta filma u glavni grad BiH stigla je i Michèle Ohayon, nagrađivana redateljica, spisateljica i producentica, koja je članica žirija Takmičarskog programa za igrani film ovogodišnjeg Sarajevo Film Festivala.

Ohayon je dobitnica brojnih prestižnih nagrada, a njen novi dokumentarac S.O.S.(State of Security) bio je film koji je otvorio poznati filmski festival u Berlinu.

D.K.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Dodik: Do kraja godine građevinska dozvola za izgradnju aerodroma u Trebinju

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da se nada da će do kraja godine biti dobijena građevinska dozvola za izgradnju aerodroma u Trebinju. - Mislim da ćemo do kraja godine uspjeti svi zajedničkim naporima da dođemo do građevinske dozvole za izgradnju aerodroma u Trebinju. To je zajednički projekat koji podržava i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić - rekao je Dodik prilikom obilaska sajma privrede u Mostaru. Vučić

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.