NavMenu

Višković: Stepen zaduženja RS na istorijskom minimumu

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 12.02.2024. 09:42
Komentari
Podeli
Radovan Višković (Foto: vladars.net)Radovan Višković
Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je da je trenutni stepen zaduženja Republike Srpske na istorijskom minimumu.

- Republika Srpska nije prezadužena i njen ukupan dug iznosi 40,3% BDP-a, a javni dug 36,5% BDP-a, dok limit zaduženja iznosi 55 do 60 odsto BDP-a. Republika Srpska je u januaru ove godine emitovala obveznice u iznosu od 40 mil КM, i to je u skladu sa planom zaduženja koji je usvojila Narodna skupština Republike Srpske. U 2023. godini, i pored odluke Narodne skupštine da se Srpska može zadužiti 1,1 mlrd КM, Republika se zadužila 800 mil КM, dok je vratila 1,158 mlrd КM kredita po raznim osnovama. To znači da je Republika Srpska iz vlastitih prihoda vratila 350 mil КM više nego što se zadužila - poručio je premijer Višković, reagujući na izjave da je Republika Srpska prezadužena.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.02.2024.  |  Saobraćaj

Uskoro moguća zamjena bh. vozačkih dozvola u Italiji

Danas je, nakon 12 godina neuspješnih pokušaja usaglašavanja, Vijeće ministara Bosne i Hercegovine, na prijedlog ministra komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Edina Forte, utvrdilo Prijedlog sporazuma o uzajamnom priznavanju vozačkih dozvola između Bosne i Hercegovine i Republike Italije. - Zahvaljujući ovom Sporazumu, čije je potpisivanje iniciralo Ministarstvo, naši državljani koji žive u Italiji moći će zamijeniti važeće

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.