NavMenu

U planu gradnja još jedne vjetroelektrane u Šavniku - Odobren zakup za preko 2 miliona kvadrata zemljišta

Izvor: eKapija Subota, 10.02.2024. 08:26
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pixabay.com/lukasbieri)Ilustracija
Više parcela na teritoriji opštine Šavnik biće dato u zakup na 30 godina radi izgradnje vjetroelektrane. Riječ je o zemljištu koje se nalazi u katastarskim opštinama Boan, Tušinja, Krnja Jela i Timar.

Kako je sapšteno, Vlada je na poslednjoj sjednici dala saglasnost da parcele idu u zakup, aministar prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine zadužen je da formira Komisiju za davanje u zakup nepokretnosti u državnoj svojini.

Ministarstvo prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine već je pripremilo nacrt aukcijske dokumentacije, odnosno: javni poziv, izjavu o povjerljivosti, informativni memorandum, nacrt ugovora o davanju u dugoročni zakup i prijavu za učešće na aukciji.

- Javnim pozivom se predviđa izdavanje u zakup zemljišta površine 2.033.897 m², na period od 30 godina radi projektovanja, izgradnje, eksploatacije i održavanja vjetroelektrane, instalisane snage 6,6 KW po jednom vjetrogeneratoru, po početnoj cijeni zakupa na godišnjem nivou u iznosu od 569.500 EUR - pojašnjeno je.

Pravo da učestvuju na javnom nadmetanju imaće sva pravna i fizička domaća i strana lica, kao i konzorcijumi, ako su
kupili aukcijsku dokumentaciju, uplatili depozit u iznosu od 5% od iznosa početne cijene zakupnine, i to 28.475 EUR,
potpisali nacrt ugovora i registrovani kao učesnici na aukciji.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Industrija, Građevina

Njemačka firma u Laktašima dograđuje proizvodni pogon

Njemačko preduzeće u Laktašima Technics Programme Engineering podnijelo je Gradu Laktaši zahtjev za izdavanje ekološke dozvole za postrojenje za mašinsku obradu metala, izvještava Indikator.ba. Riječ je o dogradnji po postojećeg postrojenja u naselju Mahovljani, na parcelama označenim kao k.č. broj: 73/2 74/1, 75, 76, k.o. Mahovljani. Ukupna planirana bruto proizvodnja gotovih proizvoda iznosi oko 100 tona godišnje. Technics Program

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.