NavMenu

Google predstavlja novu Lumiere vještačku inteligenciju za kreiranje video sadržaja (VIDEO)

Izvor: PC Press Petak, 09.02.2024. 10:33
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Firmbee from Pixabay)Ilustracija
Vještački generisani video sadržaji napreduju neverovatnom brzinom - i Guglov izuzetni novi model prostorno-vremenske difuzije, Lumiere, ponovo pomjera granice.

Lumiere može da kreira izuzetno realistične, ili visokokvalitetne nadrealne, video klipove do pet sekundi dužine. Može animirati statične slike, ili samo njihove dijelove, u odgovoru na prirodni jezik teksta o tome šta biste željeli da vidite.

Može uzeti sliku, klonirati stil te slike, a zatim koristiti taj stil kako bi kreirao niz video zapisa na drugim temama koji izgledaju tako slično da bi mogli da potiču iz agencije za brendiranje.

Može uzeti vaš izvorni video i pretvoriti sve u Lego, ili origami, ili cvjetove - samo mu morate reći.

I ako su demo snimci bilo kakav pokazatelj, ima daleko najnaprednije sposobnosti video popunjavanja koje smo ikada vidjeli. Jednostavno možete preći preko dijela slike koje vam se ne sviđa, a Lumiere će automatski popuniti to područje tako lijepo da vjerovatno ne biste ni primjetili da niste tražili. Bivši dečko u vašem omiljenom videu? Ne zadugo.

Tim istraživača kaže da "prostorno-vremenska U-net arhitektura" Lumiere-a istovremeno gradi cijelu dužinu videa, u jednom prolazu - za razliku od prethodnih modela, koji bi često generisali početni i završni kadar, a zatim pokušavali da pogode šta će se dešavati između.

Međutim, rezultati govore sami za sebe - ovo je nova umjetnost u generativnoj vještačkoj inteligenciji za video, zaista je zadivljujuće.

Za sada je ovo samo istraživački projekat, što Gugl štiti od agresivnog smanjivanja sistema u cilju zaštite autorskih prava, dezinformacija, bezbjednosti, govora mržnje, golotinje, privatnosti i svih vrsta drugih politika - proces koji obično dovodi do nižeg kvaliteta izlaznih rezultata ovih generativnih modela.

Ali i dalje je ogroman korak naprijed, i biće fascinantno vidjeti koliko dobro Lumiere radi kada i ako mi, obični narod, dođemo do njega.Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.02.2024.  |  Saobraćaj

Uskoro moguća zamjena bh. vozačkih dozvola u Italiji

Danas je, nakon 12 godina neuspješnih pokušaja usaglašavanja, Vijeće ministara Bosne i Hercegovine, na prijedlog ministra komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Edina Forte, utvrdilo Prijedlog sporazuma o uzajamnom priznavanju vozačkih dozvola između Bosne i Hercegovine i Republike Italije. - Zahvaljujući ovom Sporazumu, čije je potpisivanje iniciralo Ministarstvo, naši državljani koji žive u Italiji moći će zamijeniti važeće

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.