NavMenu

Sutra počinje 5.Summer book fest & Ljetna književna pozornica

Izvor: eKapija Četvrtak, 21.07.2011. 13:00
Komentari
Podeli

U okviru projekta Evropske unije CROSS BORDERING by BOOK IKD "University Press", Nacionalna i univerzitetska biblioteka BiH i JU Biblioteka Sarajeva organiziraju 5. SUMMER BOOK FEST na Trgu oslobođenja u Sarajevu od 22. do 31. jula 2011. godine.

Inače, cilj projekta CROSS BORDERING by BOOK, odnosno Knjigom preko granica jeste jačanje kulturne, obrazovne i trgovinske veze Bosne i Hercegovine i Crne Gore (kao nosioca projekta) i zemalja u regionu cirkuliranjem knjiga, izdavača, pisaca i knjižara.

Zahvaljujući projektu Knjigom preko granica će također biti:

  • uspostavljen obrazac saradnje u književnom, kulturnom i društvenom smislu;
  • uspostavljena interakcija kulturnih scena među gradovima koji učestvuju u programu (Sarajevo, Foča, Trebinje, Nikšić, Bijelo Polje i Tivat);
  • prošireno tržište knjiga za stanovništvo prekograničnih oblasti u kojima se održavaju sajmovi;
  • upoznata kulturna javnost u obje države sa prekograničnom izdavačkom produkcijom.

Ove godine je učešće na Sajmu prijavilo 36 izdavača iz Bosne i Hercegovine i regiona koji su najavili bogatu ponudu svoje izdavačke produkcije i pristupačne cijene.

Izdavačke kuće, učesnice Sajma: "Begen" – Sarajevo, "Biblioner" – Banja Luka, "Book"– Beograd, "Bookline" – Sarajevo, "Buljubašić" – Tuzla, „Buybook" – Sarajevo, "Connectum" – Sarajevo, "Dobra knjiga" – Sarajevo, "Feniks Libris" – Beograd, "Hit knjiga" – Sarajevo, „Knjigaprom“ – Sarajevo, "KZ Vaso Pelagić"– Banja Luka, "Leo Commerce" – Banja Luka, "Mabela" – Sarajevo, "Mulla Sadra" – Sarajevo, "Nostalgija" – Prijedor, "NUR" – Sarajevo, "Rabic" – Sarajevo, "Sehara" – Sarajevo, "Svjetlost" – Sarajevo, "Šahinpašić" – Sarajevo, "Tugra" – Sarajevo, "University Press“ – Sarajevo, "V.B.Z." – Sarajevo, "Zahirović" – Živinice, "Zalihica" – Sarajevo, "Zoro" – Sarajevo)

Summer Book Fest je okrenut istovremeno i autoru i čitaocu, te uspostavljanju mosta između njih. Slijedom toga ulagat će se trud da autor ostvari svoj koncept i željenu komunikaciju s čitaocima, te da čitalac neposrednije doživi i bude uključen u trenutna, žarišna i važna kulturna zbivanja / kretanja.

U tom pravcu organizatori su se potrudili da i ove godine upriliče svakodnevne programske sadržaje u poslijepodnevnim i večernjim satima.

To će biti prilika da se bh. javnosti predstave autori i prezentiraju zanimljive (nove) knjige, časopisi, te vrijedne programi i izdavački projekti biblioteka i izdavačkih kuća. Sve promocije održavat će se na centralnom podiju Ljetne književne pozornice.

Sajam počinje u petak, 22. jula, a svečano otvaranje 5. Summer Book Fest-a zakazano je u subotu, 23. jula u 19.00 sati. Radno vrijeme Sajma bit će svakoga dana od 10.00 do 23.00, dok će se programske aktivnosti realizirati u terminima od 17.00 do 21.00 sat. Sajam će biti otvoren do nedjelje, 31. jula 2011. godine.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Građevina

Sokolac raspisao novi tender za višemilionske radove na izgradnji gradske kuće

Opština Sokolac je raspisala javni poziv za izbor najpovoljnijeg izvođača radova na izgradnji Gradske kuće, trga i spomen obilježja čija je vrijednost procijenjena na 4,7 mil KM bez PDV-a, ili oko 5,5 mil KM sa PDV-om. Kako se navodi rok za izvođenje radova je tri godine od dana uvođenja izabranog izvođača u posao, a mjesto gradnje je ulica Cara Lazara bb. Dodaje se i da će javno otvaranje ponuda biti održano 10. maja do kada je i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.