NavMenu

Apartman 8/13 - Kako redefinisati veliki stan? (FOTO)

Izvor: SuperProstor Četvrtak, 08.02.2024. 07:17
Komentari
Podeli
(Foto: Miloš Martinović)
Apartman 8/13 nalazi se u Beogradu, u novoizgrađenom objektu. Projektni zadatak, za koji je bio zadužen Studio Miloš Milivojević, podrazumijevao je redefinisanje originalno projektovanog klasičnog troiposobnog stana u prostraniji trosoban stan.

Prostor je definisan monolitnim kubičnim masivima, slobodno postavljenim između poda i betonskog plafona. Sve geometrijske nepravilnosti zatečene prostorne organizacije stana riješene su drvenim opnama, iza kojih se kriju plakari, ostave i konstruktivni elementi. Na taj način stvorena je iluzija geometrijski pravilnog volumena stana sa kubusima raspoređenim u slobodnom ritmu, između kojih se nižu različite funkcije.

Ulazna zona stana, koja se nalazi između dva drvena kubusa, naglašena je asimetrično postavljenom linijskom lampom i stvara napeti ambijent, koji kulminira otvaranjem pogleda prema prostoru dnevne zone.

Na ulasku u dnevnu zonu organizovana je mikrocelina koju čine drvo masline, polica, kao i masivno ogledalo u bubanj ramu, koje dominira u enterijeru. Ono je postavljeno u mračnijem dijelu stana kako bi omogućilo refleksiju prirodne svjetlosti kroz prostor. U težištu dnevne zone smješten je visoki trpezarijski sto, oplemenjen teksturom prirodnog kamena izraženih vena, i dodatno naglašen snopom cilindričnih lampi.

Kuhinja je projektovana kao ošupljeni crni monolit, akcentovan indirektnim svjetlom, koje sa vrha kuhinjskog bloka osvjetljava plafon. Završetkom monolita na mjestu susticanja sa betonskom konstrukcijom posebno je naglašen dijalog između postojeće strukture i novoprojektovanih elemenata.

Autor fotografija: Miloš Martinović


Fotogalerija
Apartman 8/13
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.02.2024.  |  Saobraćaj

Uskoro moguća zamjena bh. vozačkih dozvola u Italiji

Danas je, nakon 12 godina neuspješnih pokušaja usaglašavanja, Vijeće ministara Bosne i Hercegovine, na prijedlog ministra komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Edina Forte, utvrdilo Prijedlog sporazuma o uzajamnom priznavanju vozačkih dozvola između Bosne i Hercegovine i Republike Italije. - Zahvaljujući ovom Sporazumu, čije je potpisivanje iniciralo Ministarstvo, naši državljani koji žive u Italiji moći će zamijeniti važeće

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.