Izvor: Fena | Utorak, 19.07.2011.| 17:10
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Sutra otvaranje: Sarajevski McDonald's imat će 400 kvadrata i više od 200 mjesta za sjedenje

(Foto: b)

Objekt McDonald`sa u Sarajevu, čije će zvanično otvaranje biti upriličeno u srijedu ujutro, prostire se na 400 kvadratnih metara, ima više od 200 mjesta za sjedenje i u njega je uloženo 2,5 miliona konvertibilnih maraka.

Mehmed Pozderac, direktor kompanije Gliese 581g DL McDonald`s, koja je nosilac razvojne licence za Federaciju BiH, na pres-konferenciji u Sarajevu održanoj u utorak rekao je da će ovaj restoran zapošljavati oko 100 osoba, od kojih su mnogi završili obuku u McDonald`sovim restoranima u drugim zemljama.

Kazao je da će se mnogo raditi s domaćim proizvođačima, a pogotovo kada je riječ o onima koji se bave proizvodnjom salata i mlijeka.

- Nama je najbitniji kvalitet i tražimo da sve bude po HACCP standardima, a isto tako dosta pazimo na zaštitu čovjekove okoline, tako da ulje koje koristimo ide u reciklažu - rekao je Pozderac. Dodao je da se osim planiranog "drive-in" restorana ispred Hotela Radon Plaza u Sarajevu očekuje otvaranje McDonald`sovih restorana, najvjerovatnije od naredne godine, u Mostaru, a zatim i u Bihaću, Banjoj Luci i Zenici.

Adi Hadžiarapović, direktor marketinga i komunikacija kompanije Gliese 581g DL McDonald`s, rekao je da se u Sarajevu kreće s osnovnim menijem i da će on stalno biti dopunjavan.

Hamburger u sarajevskom McDonald`su moći će se kupiti već za dvije konvertibilne marke i u ponudi će biti više vrsta, dok će big mac pojedinačno koštati 4,80 KM, a zajedno s velikom porcijom pomfita i s pićem, odnosno u meniju, 7,90 KM. U ponudi su i kolači, sokovi, kafa te sendviči.

Kako je danas najavljeno, vrata McDonald`sa, koji se nalazi u Titovoj ulici u Sarajevu, u srijedu će otvariti gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen i on će biti i prvi kupac.

Večeras će biti upriličen VIP prijem u McDonald`su na kojem se očekuje oko 300 zvanica, a prisutnima će se obratiti predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić i američki ambasador u BiH Patrick Moon.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.