NavMenu

Objavljen poziv za zakup hotela Posavina u centru Brčkog na deset godina

Izvor: eKapija Nedjelja, 28.01.2024. 10:08
Komentari
Podeli
(Foto: printscreen/google maps)
Ured za upravljanje javnom imovinom Brčko distrikta objavio je javni konkurs za zakup poslovnog prostora, putem usmenog javnog nadmetanja.

Predmetni poslovni prostor predstavlja objekat bivšeg hotela "Posavina", u cijelosti, izgrađen na parceli broj 983, k. o. Brčko 1, koja se nalazi u zoni centralnih sadržaja u stambenom naselju "Centar" u Brčkom.

- Predmetni objekat valorizovan je kao objekat arhitektonske vrijednosti u I zoni zaštite, koja je definisana Izmjenama i dopunama Urbanističkog plana grada Brčko (II). U Prostornom planu Brčko distrikta BiH objekat je evidentiran kao spomenik iz perioda eklekticizma. Namjena objekta djelimično su ugostiteljske, a djelimično trgovačke djelatnosti - stoji u opisu konkursa.

- Predmetni objekat je upisan na privremenu listu nacionalnih spomenika Bosne i Hercegovine, kao objekat "Hotel Posavina - pod rednim brojem 131, i kao takav je zaštićen kao nacionalni spomenik - pojašnjeno je.


Početna cijena za licitaciju je 20.288 KM.

Pravo uĉešća na konkursu imaju sva fiziĉka i pravna lica koja podnesu prijave s potrebnom dokumentacijom, u roku od 15 dana od dana njegovog objavljivanja (22. januar).

Usmeno javno nadmetanje održaće se 7. februara s početkom u 13 sati. Ugovor o zakupu zaključuje se na period od deset godina s mogućnošću produženja na još deset.

Na Mapi lokacija Hotela Posavina

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.02.2024.  |  Saobraćaj

Uskoro moguća zamjena bh. vozačkih dozvola u Italiji

Danas je, nakon 12 godina neuspješnih pokušaja usaglašavanja, Vijeće ministara Bosne i Hercegovine, na prijedlog ministra komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Edina Forte, utvrdilo Prijedlog sporazuma o uzajamnom priznavanju vozačkih dozvola između Bosne i Hercegovine i Republike Italije. - Zahvaljujući ovom Sporazumu, čije je potpisivanje iniciralo Ministarstvo, naši državljani koji žive u Italiji moći će zamijeniti važeće

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.