NavMenu

VTK BiH: Osnovana grupacija uvoznika informatičke opreme u BiH

Izvor: eKapija Četvrtak, 07.07.2011. 15:06
Komentari
Podeli

U prostorijama Vanjskotrgovinske komore Bosne i Hercegovine održana je Osnivačka Skupština Grupaciije uvoznika informatičke opreme u BiH. Sjednici su prisustvovali predstavnici vodećih uvoznika informatičke opreme u BiH i predstavnici VTK BiH .

Na sjednici Skupštine izabrani su članovi Odbora, te predsjednik i potpredsjednici Odbora Grupacije uvoznika informatičke opreme u BiH.

Za članove Odbora Grupacije izabrani su Goran Šabović (BBS d.o.o.- Sarajevo), Adnan Subašić (CT Computers BA- Sarajevo), Nikola Klak (INFOCOM d.o.o.- Banja Luka), Željko Kovačević (GENELEC d.o.o.- Tuzla), Samir Tozo (E.S. TECH d.o.o.- Sarajevo), Ekrem Okanović (AVTERA BH d.o.o.- Blažuj) i Velimir Nešković (KING d.o.o.- Doboj).

Za predsjednika Grupacije izabran je Goran Šabović, a za podpredsjednike Nikola Klak i Željko Kovačević.

Na sjednici su usvojeni i podzakonski akti, Pravilnik o organizaciji i radu Grupacije i Poslovnik o radu Skupštine i Odbora Grupacije. Rad Grupacije u narednom periodu bazirat će se na tekućoj problematici sa kojom se susreću članovi.

Također, iz VTK BiH je najavljeno da će 13. jula biti održana osnivačka Skupština Asocijacije proizvođača, prerađivača i prometnika tekstila, odjeće, kože i obuće u BiH (Asocijacija T.O.K.O.) VTKBiH.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Dodik: Do kraja godine građevinska dozvola za izgradnju aerodroma u Trebinju

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da se nada da će do kraja godine biti dobijena građevinska dozvola za izgradnju aerodroma u Trebinju. - Mislim da ćemo do kraja godine uspjeti svi zajedničkim naporima da dođemo do građevinske dozvole za izgradnju aerodroma u Trebinju. To je zajednički projekat koji podržava i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić - rekao je Dodik prilikom obilaska sajma privrede u Mostaru. Vučić

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.