NavMenu

Premijer Musić posjetio poslovni centar Bosanke

Izvor: eKapija Četvrtak, 07.07.2011. 07:52
Komentari
Podeli

Premijer Kantona Sarajevo Fikret Musić i ministar privrede u Vladi Kantona Sarajevo Rusmir Sendić obišli su jučer Poslovno–skladišni centar u vlasništvu i pod upravom "Bosanka" d.o.o gdje su ih domaćini upoznali sa dosadašnjim ulaganjima kao i sa planovima daljeg širenja i razvoja centra.

Na prostoru od oko 145.000 metara kvadratnih, u Blažuju, nakon provedene privatizacije prije tri godine, počela je izgradnja velikog kompleksa skladišnog i kancelarijskog prostora. Od planiranih sedam objekata, izgrađena su do sada dva, po najmodernijim standardima i uslovima skladištenja robe i poslovanja.

"Projekat izgradnje ovog logističkog parka je zaista imponzantan, a prostor kojim raspolaže "Bosanka" je posebno pogodan za izgradnju industrijsko- komercijalnih zona. Posebno mi je drago što razgovaramo o mogućnostima zajedničkog djelovanja, s obzirom da će donošenje Zakona o javno-privatnom partnerstvu biti vjetar u leđa i vama i nama, a u svrhu stvaranja što boljih uslova poslovanja i novog zapošljavanja", naglasio je premijer Musić.

Do stvaranja optimalnih uslova gradnja i poslovanja potrebno je još riješiti i pristupnu saobraćajnicu sa glavne saobraćajnice čitavom kompleksu kao i naselju Blažuj. Ministar Sendić je upoznao menadžment "Bosanka"-e o trenutnim aktivnostima koje Ministarstvo privrede KS poduzima oko regulacije korita rijeke Zujevine, a što se radi zajedno sa općinom Ilidža. Rješavanjem tog problema stvorit će se uslovi za izgradnju sobraćajnice Blažuj – Vlakovo preko zemljišta "Bosanke".

Velike prostorne mogućnosti, dobra komunikacijska povezanost uz važnost izbjegavanja saobraćajnih gužvi u gradskom jezgru, izgrađena komunalna infrastruktura i vrlo ambiciozan projekat, sve su to, kako navode u "Bosanki", komperativne prednosti ovog kompleksa koji može biti, pored ostalog i u funkciji carinskih terminala.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.