NavMenu

Kreće izrada Strategije razvoja namjenske industrije FBiH do 2034.

Izvor: eKapija Četvrtak, 30.11.2023. 14:54
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Joe Loong/flickr.com)Ilustracija
Vlada Federacije BiH je na prijedloge Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije donijela Odluku kojom se pokreće proces izrade Strategije razvoja namjenske industrije Federacije BiH 2024 - 2034.

Strategija razvoja je integrisani sektorski strateški dokument Federacije BiH koji definiše politike razvoja sektora namjenske industrije Federacija BiH, strateške ciljeve i prioritete koji predstavljaju putokaz za proširenje i modernizaciju kapaciteta za proizvodnju naoružanja i vojne opreme, kao i poboljšanje i stabilnost poslovanja namjenske industrije Federacija BiH, što doprinosi sveukupnom društvenom razvoju.

Nosilac izrade Strategije razvoja je Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije, odnosno Federalna direkcija za namjensku industriju koja se nalazi u sastavu Ministarstva.

Ministarstvo će, primjenom otvorenog metoda koordinacije i poštujući princip horizontalne i vertikalne koordinacije, predložiti Vladi Federacije BiH komisiju za izradu strategije.

Strategija razvoja je ključni dokument za izradu pojedinačnih strategija privrednih društava namjenske industrije u Federaciji BiH, a predstavljat će podlogu za izradu trogodišnjeg i godišnjeg plana rada Direkcije.

Rok za izradu Strategije razvoja je devet mjeseci od dana donošenja Rješenja o imenovanju Komisije za izradu njenog prijedloga.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.02.2024.  |  Energija, Građevina

Vlada RS odobrila Drvo export-u eksploataciju uglja na ležištu Bistrica

Nakon zakonom utvrđene procedure, Ministarstvo energetike i rudarstva Republike Srpske je provelo postupak i donijelo rješenje kojim se odobrava upotreba rudarskog objekta privrednom društvu Drvo eksport iz Teslića na ležištu Bistrica kod Prijedora, saopšteno je iz ovog Ministarstva. - Upotrebna dozvola je izdata nakon što je koncesionar pribavio svu potrebnu dokumentaciju propisanu zakonom, dobio vodnu i ekološku dozvolu i nakon što

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.