NavMenu

Vlada TK podržava otvaranje linije Dubai- Tuzla- Dubai

Izvor: Fena Srijeda, 29.06.2011. 08:26
Komentari
Podeli

Vlada Tuzlanskog kantona prihvatila je Izvješće o ostvarenim prihodima i izvršenim rashodima Proračuna Tuzlanskog kantona za prva četiri mjeseca ove godine.

U Izvješću se navodi da su proračunski prihodi realizirani u visini od 91.308.136,76 maraka, što u odnosu na operativni plan prihoda i primitaka za isto razdoblje iznosi 76,96 posto. Rashodi u tom azdoblju ostvareni su u visini od 90.011.662,73 marke.

Na jučerašnjoj sjednici Vlada Tuzlanskog kantona donijela je odluku o dodjeli koncesije za eksploataciju tehničkog građevinskog kamena - vapnenca Privrednom društvu ``Jablan`` doo Srebrenik.

Ministarstvu industrije, energetike i rudarstva Tuzlanskog kantona podnesen je zahtjev od strane Privrednog društva ``Jablan`` doo Srebrenik za dodjelu koncesije putem samoinicijativne ponude za eksploataciju tehničkog građevinskog kamena vapnenca na ležištu Gradina - Potpeć (ispod Kuga) u općini Srebrenik.

Nakon što je Ministarstvo industrije, energetike i rudarstva Tuzlanskog kantona poduzelo sve aktivnosti koje u postupku dodjele koncesije propisuje Zakon o koncesijama, Vlada Kantona donijela je Odluku o dodjeli koncesije.

Vlada je donijela je Odluku o pristupanju dodjeli koncesije i određivanju koncesora u povodu samoinicijativne ponude JP ``Elektroprivreda BiH`` DD Sarajevo ZD Rudnici ``Kreka`` doo Tuzla, Pogon ``Rekultivacija`` Šićki Brod, za eksploataciju kvarcnog pijeska na lokalitetu PK ``Šićki Brod`` u općini Lukavac.

Kao koncesor određeno je Ministarstvo industrije, energetike i rudarstva Tuzlanskog kantona, koje će u skladu s ovom odlukom poduzeti sve aktivnosti koje u postupku dodjele koncesije propisuje Zakon o koncesijama i Dokument o politici dodjele koncesija na području Tuzlanskog kantona.

Vlada je podržala Projekt otvaranja međunarodne zrakoplovne linije Dubai - Tuzla - Dubai s ``Međunarodnog aerodroma Tuzla``. Navedeni Projekat realizirat će ``Međunarodni aerodrom Tuzla`` s kompanijom MEPS group Dubai UAE.

Vlada je dala suglasnost na tri odluke o odobravanju sredstava kao učešće Ministarstva za obnovu, razvoj i povratak u rješavanju projekta održivog povratka i to: općini Tuzla 9 000 maraka za izgradnja mosta u Đokićima, opoćini Bijeljina 8 500 maraka za uređenje i ograđivanje dvorišnog prostora Doma kulture u Mjesnoj zajednici Janja, te općini Doboj 6 500 maraka za sanaciju ceste u Mjesnoj zajednici Pridjel Gornji.

Vlada je dala suglasnost na Odluku o utvrđivanju Plana novčanih tokova za razdoblje srpanj - rujan 2011. godine. Planom je utvrđen iznos od 94.205.478,17 maraka ukupnih sredstava.

Gornja granica za odobravanje Operativnog plana iz proračunskih sredstava za navedeno razdoblje iznosi 74.740.736,93 maraka, dok gornja granica za odobravanje Operativnog plana za vlastite prihode, grantove, donacije i prihode po posebnim propisima iznosi 19.464.741,24 marke.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.