NavMenu

Razmatra se mogućnost iskorištavanja vode sa gradilišta tunela Hranjen radi vodosnabdijevanja Goražda - U toku izrada idejnog projekta

Izvor: eKapija Srijeda, 29.11.2023. 13:32
Komentari
Podeli
Sjeverno gradilište tunela Hranjen (Foto: JP Autoceste FBiH)Sjeverno gradilište tunela Hranjen
Premijer Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Edin Ćulov posjetio je gradilište tunela Hranjen na trasi buduće brze ceste Goražde-Sarajevo, kako bi sa eminentnim stručnjacima, sagledao stanje te mogućnosti iskorištavanja vode sa ovog lokaliteta za potrebe vodosnabdjevanja Goražda, na čemu se već izvjesno vrijeme intezivno radi.

Priča o jakom vodnom potencijalu ovog područja za potrebe vodosnabdijevanja grada pitkom vodom postala je sve izraženija, definisana su nalazišta, a u toku je i izrada idejnog projekta koji će uz neophodnu dokumentaciju definisati i mogućnosti a na kraju predstavljati i pokazatelj ekonomske opravdanosti.

Najavljene analize, istraživanja i razgovori ponudiće puno više odgovora o kakvom resursu se zapravo radi, potrebama za realizaciju izrade cjevovoda i mogućnostima snabdjevanja Goražda pitkom vodom na ovaj način.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

29.02.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Kako napreduje gradnja brze ceste Lašva - Nević Polje (VIDEO)

Na novom snimku iznad gradilišta brze ceste Lašva - Nević Polje prikazan je završetak još jednog mosta u Novoj Bili kod Viteza. Podsjećamo ugovor o izgradnji brze ceste Lašva - Nević Polje (LOT 5) potpisan je 26. aprila 2022. godine, a vrijednost ugovorenih radova je 74.904.570 KM. Izgradnja LOT-a 5 podrazumijeva izgradnju dijela brze ceste od petlje Vitez izlaz iz poslovne zone do petlje Nević Polje, a finansira se sredstvima iz

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.