NavMenu

Ministarstvo energetike i rudarstva RS dodijeljuje podsticaje od 2 mil KM - Prijave do 6. decembra

Izvor: eKapija Utorak, 28.11.2023. 14:57
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: freedomnaruk/shutterstock.com)Ilustracija
Ministarstvo energetike i rudarstva RS raspisalo je javni poziv za dodjelu novčanih podsticaja u iznosu od 2 mil KM.

Dodijeljena sredstva podsticaja predstavljaju državnu pomoć male vrijednosti koja se može dodijeliti jednom privrednom društvu i koja ne može preći iznos od 390.000 КM (računajući period od tri fiskalne godine, tekuća i dvije prethodne).

Podsticaji su planirani budžetom Republike Srpske za 2023. godinu, u okviru budžeta Ministarstva energetike i rudarstva i planom utroška sredstava, koji se donosi uz saglasnost Vlade RS za određenu fiskalnu godinu.

Podsticaji se dodjeljuju za projekte sa namjenom za:

1) ulaganje u materijalna sredstva (zemljište, zgrade, proizvodne pogone, mašine ili opremu ili druga slična materijalna sredstva) i
2) ulaganje u nematerijalna sredstva (poslovni softverski paketi, patenti, licence, certifikovanje, akreditovanje, standardi upravljanja kvalitetom ili standardi upravljanja bezbjednošću informacija, sistem kontrolinga ili obilježavanja proizvoda sa "CE" znakom usaglašenosti ili izrada industrijskog dizajna odnosno redizajna proizvoda ili ambalaže ili druga slična nematerijalna sredstva).

Кorisnici podsticaja mogu biti privredna društva sa sjedištem u Republici Srpskoj, koja ispunjavaju uslove iz tačke V ovog javnog poziva, a koja obavljaju djelatnost u području vađenja ruda i kamena, prerađivačke industrije i proizvodnje i snabdijevanja električnom energijom i gasom.

Javni poziv za dodjelu podsticaja objavljuje se u dnevnom listu Glas Srpske i na internet stranici Ministarstva i ostaje otvoren do 06.12.2023. godine.

Više detalja dostupno je OVDJE.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.02.2024.  |  Energija, Građevina

Vlada RS odobrila Drvo export-u eksploataciju uglja na ležištu Bistrica

Nakon zakonom utvrđene procedure, Ministarstvo energetike i rudarstva Republike Srpske je provelo postupak i donijelo rješenje kojim se odobrava upotreba rudarskog objekta privrednom društvu Drvo eksport iz Teslića na ležištu Bistrica kod Prijedora, saopšteno je iz ovog Ministarstva. - Upotrebna dozvola je izdata nakon što je koncesionar pribavio svu potrebnu dokumentaciju propisanu zakonom, dobio vodnu i ekološku dozvolu i nakon što

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.