NavMenu

PlanRadar predstavio digitalni sistem za sveobuhvatno upravljanje projektnom dokumentacijom

Izvor: eKapija Utorak, 12.12.2023. 10:33
Komentari
Podeli
Nova funkcija će iz korena promeniti vođenje evidencije u građevinarstvu i sektoru nekretnina

PlanRadar, jedna od vodećih evropskih platformi za digitalnu dokumentaciju i komunikaciju u građevinskoj industriji, menadžmentu i upravljanju nekretninama, najnovijom funkcijom je unapredila svoj sveobuhvatni alat za digitalno rukovođenje projektnom dokumentacijom i nacrtima.

Inteligentna funkcija za centralizovano upravljanje dokumentacijom kreirana je kao odgovor na želju postojećih korisnika PlanRadar-a za jednostavnim i intuitivnim načinom upravljanja podacima. Osmišljena da bi timovima na terenu i u kancelariji olakšala saradnju, ova funkcija nudi efikasan način praćenja, planiranja i upoređivanja dokumenata, kao i dokumentovanja odobrenja kako bi se lakše ušlo u trag neovlašćenim promenama koje se znaju javiti prilikom rada.

Proširivši mogućnosti platforme PlanRadar, ova nova funkcija sistematizovala je organizaciju dokumentacije, čuvanje izveštaja, olakšala praćenje različitih verzija dokumenata i sveopštu saradnju timova, kombinujući nacrte i elaborate u istom toku odobravanja. Korisnici mogu digitalno sačuvati sve podatke o projektu u folderima kojima se lako pristupa, detaljno pratiti promene u građevinskim nacrtima, deliti povratne informacije i odobrenja s drugima, a sve to na bazi ažuriranih dokumenata. Takođe mogu upoređivati revizije datoteka u stvarnom vremenu što značajno povećava učinkovitost upravljanja projektima.

To nije sve. Poboljšana funkcionalnost platforme PlanRadar, postignuta dodavanjem nove metode za upravljanje dokumentima, znači da korisnici mogu jednostavno da pristupe i podele izveštaje i zapise, i na taj način uštede vreme. Ono što je najvažnije, ovo predstavlja novi, centralizovani katalog projektne dokumentacije - sve je sačuvano u bazi podataka koja se jednostavno pretražuje i koja je posebno prilagođena građevinskim i nekretninskim projektima. Projektni timovi mogu biti uvereni da su važni dokumenti na sigurnom i da ih je lako pronaći, na taj način osiguravajući da poslovi budu obavljeni u skladu sa važećim propisima i na vreme.

Uzimajući u obzir nezaustavljiv razvoj softverskih sistema, funkcija za upravljanje dokumentima osmišljena je u skladu s interoperativnosti. PlanRadar je stvorio ovu funkciju kao samostalno rešenje za čuvanje i upravljanje dokumentima, namenski izgrađeno za profesionalce u građevinskoj industriji i sektoru nekretnina. Ali, ona se može povezati i sa softverskim rešenjima koje korisnici već upotrebljavaju. Dokumenti iz Sharepoint-a, Dropbox-a i Google Drive-a mogu se direktno otpremiti u PlanRadar, dok direktne integracije omogućavaju automatsko deljenje dokumenata s drugim softverskim rešenjima. Interfejs koji je jednostavan za korišćenje omogućava brz i jednostavan početak rada s platformom.


Na kraju, ova nova funkcija će značajno smanjiti broj skupih grešaka, jer se projektna dokumentacija, promene i odobrenja od sada mogu pratiti na jednom mestu, smanjujući potencijalne rizike i promene uz održavanje dokumentacije kompletnom.

PlanRadar-ov ko-izvršni direktor Ibrahim Imam je izjavio:

- U visoko regulisanom svetu, u kojem pristup tačnim i sveobuhvatnim informacijama nije stvar diskusije već preka potreba, naša nova funkcija za upravljanje dokumentacijom podržava svakodnevno precizno vladanje podacima tako da se više vremena može koristiti za ključne zadatke, povećanje učinkovitosti, ograničavanje grešaka i postizanje boljih rezultata. Najvažnije, ovo poboljšanje pojednostavljuje tokove rada, osiguravajući besprekorno upravljanje zapisima i kvalitetnu saradnju kako bi se projektnim timovima omogućilo da grade sa sigurnošću i jasnoćom.

Imam dodaje:

- Konstantno radimo na proširenju mogućnosti naše platforme, razvijajući nove alate i usluge u skladu sa zahtevima naših korisnika. Slušamo ih i nikada ne uvodimo inovacije samo da bismo puko pričali o inovacijama. Na primer, nedavno smo uveli funkciju QR koda u okviru našeg softvera kako bismo odgovorili na korisničke potrebe i olakšali im posao prilikom sprovođenja inspekcija sistema protivpožarne zaštite. Mnogi naši klijenti su nas upozorili na sve veću problematiku u vezi sa usklađenošću sa propisima, posebno oko upravljanja informacijama o imovini. Naša inovacija pruža veću transparentnost, ispravljajući sve nepravilnosti u tokovima rada na projektu.

Direktor proizvoda, Klemens Hamerl, je izjavio:

- Iako je u principu jednostavno, upravljanje dokumentima može uzrokovati velike probleme, budući da se promene stalno dešavaju, a uslovljene su saradnjom raznih timova. Ova funkcija nastoji to da promeni uspostavljanjem jedinstvenog izvora istine i jasnog nadzora nad projektima. Nadograđujući bogat portfolio mogućnosti PlanRadar-ovog digitalnog rešenja, upravljanje dokumentacijom garantuje automatsku dostupnost svih relevantnih informacija projektnim timovima, budući da se podaci ažuriraju u stvarnom vremenu.

Da biste saznali više o novoj PlanRadar funkciji upravljanja dokumentima, kliknite ovde.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.05.2024.  |  IT, Telekomunikacije

Platforma za onlajn trgovinu Ananas uskoro aktivna i u BiH

Najveća regionalna platforma za elektronsku trgovinu Ananas uskoro će biti aktivna i na tržištu BiH, otkrio je na Jahorina ekonomskom forumu direktor Ananasa Marko Carević. - Uveliko radimo na tome, sve pripremamo tako da očekujemo da ćemo za mjesec i po, do dva biti aktivni i na tržištu BiH - istakao je Carević. Podsjećamo, Ananas je već najavio i širenje na tržišta Crne Gore, Albanije, kao i Kosova i Metohije. Deltina e-commerce

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.