NavMenu

Konferencija CEFTA Nedelja 2023 "eCEFTA: Klikni, Poveži se i Trguj" 7. decembra u Podgorici

Izvor: eKapija Utorak, 28.11.2023. 08:36
Komentari
Podeli
(Foto: Ministarstvo ekonomskog razvoja/CEFTA Sekretarijat)
Konferencija CEFTA Nedelja 2023 pod nazivom "eCEFTA: Klikni, Poveži se i Trguj" koju organizuje CEFTA Sekretarijat u saradnji sa Ministarstvom ekonomskog razvoja i Privrednom Komorom Crne Gore, održaće se 7. decembra u Podgorici.

Konferencija će okupiti istaknute donosioce politika i stručnjake iz ove oblasti kako bi se razgovaralo o ključnoj pokretačkoj snazi digitalne trgovine u okviru CEFTA-e.

Kako se navodi u saopštenju objavljenom na sajtu Ministarstva ekonomskog razvoja, E-trgovina i digitalizacija su postale transformišuće sile koje oblikuju globalnu trgovinu. Prateći dinamiku trgovine, CEFTA i Zajedničko regionalno tržište postavili su digitalnu trgovinu kao ključnu tačku za ekonomije CEFTA-e, uzimajući inspiraciju iz EU Digitalnog jedinstvenog tržišta.

- Glavni cilj je omogućiti preduzećima pristup većem tržištu i opremiti ih politikama i alatima potrebnim za efikasnu konkurenciju ne samo u okviru CEFTA, već i sa EU. Još jedna važna komponenta digitalne trgovine jeste razvoj sistema elektronske razmene podataka, koji omogućava sigurnu i efikasnu komunikaciju između različitih entiteta uključenih u trgovinu - navodi se u saopštenju.

CEFTA SEED+ sistem, dodaju, ne samo da otvara put za nesmetano kretanje robe, već doprinosi smanjenju administrativnih prepreka i povezanih troškova, pomažući ekonomijama da pređu na bezpapirno poslovanje .

- Pozivamo vas da se pridružite našim diskusijama 7. decembra i istražite politike, dijelite najbolje prakse i komunicirate sa ključnim ličnostima u sektoru digitalne trgovine - poručuju organizatori.

Više detalja o događaju možete pronaći u nacrtu agende u prilogu.

Učešće na konferenciji CEFTA Nedelja 2023 možete potvrditi OVDJE.


Preuzmite PDF dokument

Komentari
Vaš komentar

Top priče

29.02.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Kako napreduje gradnja brze ceste Lašva - Nević Polje (VIDEO)

Na novom snimku iznad gradilišta brze ceste Lašva - Nević Polje prikazan je završetak još jednog mosta u Novoj Bili kod Viteza. Podsjećamo ugovor o izgradnji brze ceste Lašva - Nević Polje (LOT 5) potpisan je 26. aprila 2022. godine, a vrijednost ugovorenih radova je 74.904.570 KM. Izgradnja LOT-a 5 podrazumijeva izgradnju dijela brze ceste od petlje Vitez izlaz iz poslovne zone do petlje Nević Polje, a finansira se sredstvima iz

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.