NavMenu

Kako kompanija Satwork već 18 godina doprinosi optimizaciji i automatizaciji procesa rada u različitim oblastima industrije?

Izvor: eKapija Četvrtak, 07.12.2023. 10:18
Komentari
Podeli
Kompanija Satwork iz Banjaluke, koja ove godine obilježava 18 godina uspješnog poslovanja, regionalni je provajder za usluge praćenja i upravljanje flotama vozila. Satwork putem svoje SatIRS™ plaforme integriše softver i analitički algoritam, pružajući sveobuhvatan alat koji omogućava kompanijama da optimizuju performanse svojih voznih parkova.

Rješenja ove kompanije svoju primjenu pronalaze kako na malim tako i na velikim voznim parkovima u različitim oblastima industrije i privrede, doprinose optimizaciji i automatizaciji procesa rada u različitim oblastima industrije, te većoj produktivnosti i profitabilnosti posla.

- Još od najranijih početaka 2005. godine svojim klijentima smo na najjeftiniji i najjednostavniji način ponudili digitalnu tranformaciju poslovanja kroz platformski servis jednostavnim korištenjem naših usluga i rješenja - poručuju iz kompanije.

Satwork, sa svojim SatIRS™ sistemom/platformom vrši digitalnu transformaciju poslovanja svakog svog kllijenta tako što se poslovni procesi iz domena logistike i upravljanja flotom vozila digitalizuju i tim procesima se upravlja pomoću digitalnih alata putem platforme.



Digitalizacija ne znači nužno i velike troškove

Sam termin digitalizacija veoma često je asocijacija na investicije u skupu opremu, skupe softvere, skupe ljudske resurse što svakako nije nužno, odnosno najčešće je upravo suprotno.

Još prije 18 godina Satwork je svojim klijentima omogućio platformski servis i pristup sistemu, bez skoro ikakvog ulaganja u skupu IKT opremu. Nije potrebno ulagati u servere, mrežne uređaje sa pripadajućim sistemskim i drugim softverom kojeg treba održavati i takođe konstantno ulagati u njegov razvoj, nije potrebno ulagati u još skuplje IKT kadrove, jer sve obezbjeđuje, održava i plasira Satwork.

Za digitalizaciju u oblasti transporta i logistike krajnji korisnik investira inicijalno u GNSS uređaje, koji su sada već pristupačni na tržištu, eventualno u neke dodatne uređaje, senzore i uz pristojan pristup internetu uz pomoć svojih kredencijala loguje se na SatIRS™ platformu i koristi uslugu.



Namjenska rješenja

- Imamo mogućnost da ispratimo specifične zahtjeve klijenata, s obzirom na to da smo kreatori sistema SatIRS™ koji je baza na kojoj su razvijani svi servisi koje nudimo, a koji su svi usmjereni na digitallizaciju poslovnih procesa - kažu u kompaniji Satwork.

Izrađena su i namjenska rješenja za specifične potrebe kao što je SatPOST™ https://satwork.net/landing/SatPOST/ sistem za praćenje poštara i organizaciju rada na terenu za Pošte Srpske ad Banja Luka, a koje je primjenjljivo i za sve druge kompanije koje se bave poštanskim saobraćajem.

- Povratne informacije koje smo dobili od klijenta su ohrabrujuće u smislu smanjenja troškova, bolje organizacije rada na terenu, bolje iskoristivosti ljudskih resursa na terenu i što je ključno, maksimalne kontrole izvršenja radnih zadataka na terenu - ističu i dodaju:

- Uticaj razvoja IoT inicijativa, sa širenjem 5G mreža, stvoriće mnoga pametna rješenja. Mi smo već predstavili različite usluge iz skupa tzv. "Smart City" rješenja, kao što npr. SatBUS za pametni javni prevoz, SatGARBAGE (radni naziv) za organizaciju poslova sakupljanja i upravljanja otpadom.

Radimo na tome da na bazi naše SatIRS platfome, osim usluga za organizaciju i upravljanjem flotama vozila, pružamo i sofisticiranije usluge za organizaciju u novim opsezima poslova, tipa servisa hitne pomoći, vatrogasne službe, vodovoda, elektrodistribucija i svih drugih mogućih službi koje zahtijevaju rad na terenu koji treba da bude što efikasniji, a da se uz manja ulaganja izvršava.



Pioniri u oblasti digitalne transformacije

U kompaniji Satwork kažu da su od svojih najranijih početaka klijentima obezbijedili ne samo koncept SaaS (Software as a Service), već i PaaS (Platform as a service), mada se u to vrijeme sa krajnjim korisnicima veoma teško komunicirao pojam "satelitsko praćenje", a o digitalnim konceptima nije moglo biti ni govora.

- Mi smo ponosni što se možemo svrstati u pionire kada je u pitanju digitalna transformacija, ne samo poslovanja i poslovnih procesa, već i svijesti naših kijenata, jer smo uložili ogroman napor i energiju na početku našeg poslovanja u edukaciju klijenata i tržišta.

Praktično smo, razvijajući svoju kompaniju, paralelno razvijali i tržište za svoje usluge i vrijedno i posvećeno radili na edukaciji svojih klijenata, i aktuelnih i potencijalnih. Kao kompanija smo dali zaista veliki doprinos na polju digitalne transformacije poslovnih procesa ako se uzme u obzir činjenica da su naši klijenti mahom transportna preduzeća i kompanije čije flote vozila broje od nekoliko vozila pa do nekoliko stotina vozila. Izvršili smo digitalnu transformaciju procesa za hiljade kompanija do sada, što privatnih, što javnih i državnih preduzeća iz različitih oblasti industrije i privrede.

Svedočimo pravoj transformaciji potreba i navika zaposlenih, koji su direktno uključeni u procese kao posledice digitalizacije. Takođe, svedoci smo pozitivnog uticaja koji digitalizacija procesa ima na rast i razvoj poslovanja i samih kompanija, jer imamo klijente koji su nam lojalni više od 15 godina i koji su, koristeći naša rješenja i usluge, uspeli da unaprede poslovne procese, da maksimalno iskoriste raspoložive digitalne alate na pravi način i da višestruko uvećaju svoje kompanije.

Fokusirani smo na razumijevanje potreba klijenata i kreiranje adekvatnih rješenja i uvek nastojimo da ponuđena rješenja budu jednostavna za korištenje i prilagođena specifičnostima svakog pojedinačnog klijenta, a trudimo se i da pružimo dodatnu vrednost prateći i primenjujući savremena tehnološka dostignuća - ističu u kompaniji Satwork.



U svakom segmentu života i rada doći će do ubrzavanja procesa poslovanja

Kako navode, kompanije su uglavnom u stalnom traganju za savemenim digitalnim rješnjima koji će im omogućiti uštede i smanjenje troškova, a tako je i Satwork usmjeren da razvija i nudi nove sisteme i nadograđuje postojeće.

Širok je spektar usluga koje se naslanjaju na tzv. satelitsko praćenje, a koje su našle primjenu u različitim sferama poslovanja kroz unapređenja kvaliteta upravljanja resursima, a i u svakodnevnom životu, u kvalitetu života šire društvene zajednice putem primjene "smart" tehniologija npr. u javnom prevozu.

- Činjenica je da se kompanije iz oblasti IKT-a sreću povremeno sa "problemima" da su korak ispred iskazanih potreba na tržištu. Uglavnom, ono što se danas popularno zove Industrija 4.0 će doprinijeti nezamislivom ubrzanju i poboljšanju svakodnevnih, naročito administrativnih poslova, što će pozitivno uticati na kvalitet života običnog čovjeka. U svakom segmentu života i rada doći će do ubrzavanja procesa poslovanja i u toj transformaciji očekujemo da će i naše poslovanje imati važnu ulogu - zaključuju u kompaniji Satwork.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

12.05.2024.  |  Građevina, Turizam, sport, kultura

Uskoro počinje izgradnja sportske dvorane u Bijeljini, konzorcijum predvođen Fortis Grupom dobio posao težak skoro 900.000 KM

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović je sa predstavnikom Grupa Fortis iz Banjaluke koja je zajednički nosilac ponude sa Inžinjering iz Jelaha i Bijeljina put iz Bijeljine, potpisao ugovor o izgradnji prve faze sportske dvorane u okviru kompleksa Gradskog stadiona. Ugovorena vrijednost posla je 875.045 KM, a rok za završetak radova je 180 dana od uvođenja izvođača u posao. U ovoj fazi izgradnje biće vršeni pripremni zemljani i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.