NavMenu

Traži se glavni projektant spojne saobraćajnice od Jadransko-jonske autoceste do zapadne obilaznice Stolca

Izvor: eKapija Četvrtak, 23.11.2023. 13:55
Komentari
Podeli
Četiri varijante položaja nove petlje Kruševo i spojne ceste, crvenim varijanta 1 koja je odobrena (Foto: Printscreen/Tender/Autoceste FBiH)Četiri varijante položaja nove petlje Kruševo i spojne ceste, crvenim varijanta 1 koja je odobrena
Autoceste FBiH su raspisale javni poziv za izradu idejnog i glavnog projekta spojne ceste od Jadransko-Jonske autoceste, dionica Stolac-Počitelj do spoja sa zapadnom obilaznicom Stoca pored poslovne zone Poplat.

Za ovaj posao je predviđen iznos od 1,3 mil KM bez PDV-a, a Rok za pružanje usluga za sve faze projektovanja je ukupno dvanaest mjeseci od dana dostavljanja zahtjeva za pružanje usluga od strane ovlaštenog predstavnika ugovornog organa.

Predmet ovog projektnog zadatka je izrada idejnog i glavnog projekta spojne ceste od petlje Kruševo na autocesti Stolac-Počitelj do magistralne ceste M17.3 Stolac-Neum u zoni Poplat. Spojna cesta bi se na dijelu poslovne zone Poplat preklopila sa zapadnom obilaznicom Stoca, za koju je do sada izrađeno idejno rješenje. Veza zapadne obilaznice Stoca na M17.3 prema idejnom rješenju je riješena kružnim tokom za koji je urađen glavni projekt u sklopu rekonstrukcije magistralne ceste M17.3 Stolac-Neum.

Prema navedenom, projektnim zadatkom se traži izrada idejnog i glavnog projekta zapadne obilaznice Stoca na potezu od oko 2 km, te izrada idejnog i glavnog projekta za nastavak spojne ceste do nove petlje na autocesti Stolac-Počitelj. Svu projektnu dokumentaciju za dio zapadne obilaznice Stoca potrebno je izraditi uz suglasnost JP Ceste FBIH kao i grada Stoca.

Petlja Kruševo (Foto: Projektna dokumentacija)Petlja Kruševo
S obzirom na to da za spojnu cestu nije izrađeno idejno rješenje, projektant će u početnoj fazi ugovora izraditi najmanje tri varijante položaja trase spojne ceste, sagledati ih s ekonomskog, okolišnog i socijalnog aspekta, te prezentirati ih Naručitelju. Tek po odobrenju optimalne varijanteće pristupiti izradi idejnog projekta. Projektant izradi glavnog projekta može pristupiti tek po odobrenju idejnog projekta od strane Naručitelja.

Tijekom realizacije "Izrada idejnog i glavnog projekta dijela Jadransko-jonskog koridora, dionica Stolac-Interregionalni čvor Počitelj" pribavljena je prethodna suglasnost grada Stoca čijim područjem (uz područje grada Čapljine) prolazi navedena autocesta. S obzirom da je duljina predmetne dionice prema idejnom rješenju 23,25 km, s početkom od interregionalnog čvorišta Počitelj na Koridoru Vc i završetkom na M17.3 Stolac-Neum na području

Udore, Grad Stolac je u sklopu svojih zahtjeva zatražio projektiranje petlje na potezu između 13-og i 14-og km predmetne dionice koja će podijeliti predmetnu dionicu na dvije poddionice, te spojnu cestu koja će povezati autocestu i magistralnu cestu M17.3 u području poslovne zone Poplat.

U sklopu ugovora za izradu idejnog i glavnog projekta autoceste Stolac-Počitelj izvršena je analiza položaja nove petlje "Kruševo" prema zahtjevu grada Stoca, te su četiri varijante dostavljene gradu Stocu, uz objašnjenje da je varijanta br.1 optimalna s tehničkog aspekta. Grad Stolac se službeno očitovao o usvajanju položaja nove petlje na lokaciji prema varijanti 1, odnosno na stacionaži cca.11+000 km predmetne dionice autoceste.

Izrada idejnog i glavnog projekta nove petlje Kruševo na dionici Stolac-Počitelj bit će realizirana u sklopu ugovora za izradu idejnog i glavnog projekta autoceste Stolac-Počitelj. Na osnovu trase spojne ceste izrađene na DTM dobivena je preliminarna duljina spojne ceste oko 9 km.


S.T.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

29.02.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Kako napreduje gradnja brze ceste Lašva - Nević Polje (VIDEO)

Na novom snimku iznad gradilišta brze ceste Lašva - Nević Polje prikazan je završetak još jednog mosta u Novoj Bili kod Viteza. Podsjećamo ugovor o izgradnji brze ceste Lašva - Nević Polje (LOT 5) potpisan je 26. aprila 2022. godine, a vrijednost ugovorenih radova je 74.904.570 KM. Izgradnja LOT-a 5 podrazumijeva izgradnju dijela brze ceste od petlje Vitez izlaz iz poslovne zone do petlje Nević Polje, a finansira se sredstvima iz

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.