NavMenu

NAFF 2011: U Neumu danas počinje Festival animiranog filma

Izvor: eKapija Subota, 25.06.2011. 09:43
Komentari
Podeli

Šesti međunarodni festival animiranog filma (NAFF2011) otvara svoja vrata svim ljubiteljima animacije u subotu 25. lipnja u neumskom hotelu "Sunce".

Sve posjetitelje i ove godine očekuje bogat program. Prijavljeno je čak 500 filmova iz 43 zemlje, a pedeset ih je izabrano u natjecateljski dio Festivala. Redoviti program panorame donosi 35 filmova. Među najzastupljenijim državama po broju prijavljenih filmova u natjecateljskom programu ove godine je SAD sa 7 filmova, Rusija sa 6 filmova, Francuska i Poljska sa po 4 filma. Unatoč materijalnim poteškoćama koje NAFF nisu zaobišle ni ove godine, očekuje se dolazak barem dvadeset autora iz svih dijelova svijeta.

NAFF će i ove godine svojim posjetiteljima osigurati zanimljive radionice i stručna predavanja iskusnih animatora. Opravdano je najveći interes za predavanja američkog autora Billa Plymptona, koji je osvojio brojne nagrade na najvećim svjetskim festivalima animacije, a više puta je nominiran i za Oscara.

Pet večeri traje takmičarski program kratkih animiranih filmova od 21h do 22:30h. na terasi hotela Sunce. U jutarnjim satima biti će prikazane četiri panorame filmova koji su prošli selekciju, ali nisu ušli u natjecateljski program. Kao i svake godine ulaz je slobodan za sve posjetitelje.

Ovogodišnji članovi žirija su: Bill Plympton u ulozi predsjednika žirija, te članovi: Krešimir Zimonjić –umjetnički direktor zagrebačkog Festivala animiranog filma; Zoran Đerić - docent na Akademiji dramskih umjetnosti u Novom Sadu; Maja Begtašagić – urednik kulturnog programa FTV i filmski kritičar i Mili Tiro -umjetnički direktor Blues festivala u Mostaru.

Pokrovitelji ovogodišnjeg NAFF-a uz Federalno ministarstvo kulture i sporta su predsjednik Federacije BiH i grad Zagreb. Poseban značaj za NAFF je činjenica da ga je ove godine podržala vlada SAD-a kao projekt od važnosti za BiH.

NAFF je uvršten među 36 najboljih filmskih festivala svih kategorija u Europi. Tako je potvrđena činjenica da puno ljubavi i uistinu malo financijske pomoći može dati odlične rezultate.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.