NavMenu

Cazin obnavlja srednjovjekovni dvorac Lothara von Berksa, raspisan tender težak oko 2,5 mil KM

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 20.11.2023. 15:27
Komentari
Podeli
(Foto: Printscreen/Google maps)
Grad Cazin planira da za skoro 2,5 mil KM rekonstruiše dvorac Lothara von Berksa smještenog u okviru nacionalnog spomenika Stari grad Ostrožac.

Naime, raspisan je tender za izvođenje radova obnove čija je vrijednost procijenjena na 2.350.948 KM bez PDV-a, dok je predviđen i postupak e-aukcije.

Iz dokumentacije je vidljivo da su predviđeni radovi na više dijelova predmetnog dvorca kao što su: centralna zgrada sa djevojačkim krilom, Lothareva kula, južno krilo, kuhinja, sahat kula, bedemi i ulazni trijem.

Stari grad Ostrožac, nadomak grada Cazina, koji se nalazi na listi nacionalnih spomenika Bosne i Hercegovine, predstavlja srednjovjekovni dvorac kojim su kroz istoriju hodili hrvatski plemići i knezovi, age, kapetani i begovi, grofovi, vitezovi i aristokrate, pjesnici, umjetnici, te i Josip Broz Tito.

Lothar von Berks, vitez malteškog reda, restaurirao je stari grad Ostrožac i u njemu podigao svoj dvorac, izgrađen u neogotičkom stilu, u koji se, zajedno sa porodicom, nastanio 1902. godine.

Ponude se mogu slati do 5. januara 2024., a detalji se nalaze OVDJE.

Lokacija:
Google Maps
Komentari
Vaš komentar

Top priče

02.12.2023.  |  Energija, Građevina

Preuzeli ulogu Njemaca - Mađarska će finansirati tri projekta u RS vrijednosti više od 100 mil EUR

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je da je bila uspješna njegova posjeta Mađarskoj, koja je preuzela obavezu finansiranja tri projekta koje je napustila Njemačka razvojna banka u iznosu ukupno većem od 100 mič EUR. - Јedan je projekat vjetroelektrane Hrgud, drugi je revitalizacija postrojenja Hidrocentrale na Trebišnjici, a treći je postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda u Gradišci - rekao je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.