NavMenu

Nastavlja se infrastrukturno uređenje Poslovne zone Radovlje u Žepču

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 20.11.2023. 14:00
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Shutterstock/4045)Ilustracija

Ugovor za izvođenje infrastrukturnih radova za četvrtu fazu izgradnje infrastrukture za poslovnu zonu Radovlje potpisan je prije desetak dana.

Ugovor su potpisali općinski načelnik Mato Zovko i izvođač radova Ćoruša d.o.o. Žepče, Ivica Ćoruša. Za radove na "Izgradnji infrastrukture za poslovnu zonu Radovlje faza IV", osigurana su sredstva u iznosu od: 110.366 KM.

Ministarstvo za privredu Zeničko-dobojskog kantona je osiguralo iznos od 98.815 KM, a ostatak sredstava u iznosu od 11.550 KM je osiguran u budžetu Općine Žepče.

Nova poslovna zona je osnovana 2018. godine, a prostire se na 9,42 ha, od Radovlja prema Novom Žepču na udaljenosti od 500 m od središta grada.

Namijenjena je raznolikom spektru industrija, pogodnih za različite investitore. Ciljne djelatnosti su metaloprerađivačka, tekstilna, prehrambena, informacijske tehnologije i druge čiste industrije.

Uz već postojeće poslovne zone Goliješnica-Brankovići, XP Centar, Donja Golubinja, Begov Han i Ljeskovica, te industrijsku zonu Polja gradnja nove poslovne zone Radovlje predstavlja novu ekonomsku ekspanziju općine s ciljem poticanja gospodarskog rasta i stvaranja novih radnih mjesta za lokalno stanovništvo.


Projekt uključuje modernu i praktičnu infrastrukturu kao i dobru prometnu povezanost budući da se nalazi na 1 km od regionalnog puta R-465 Žepče–Zavidovići–Tuzla, 1,5 km od željezničke pruge Budimpešta–B. Šamac–Sarajevo–Ploče (luka), 1 km od Paneuropskog koridora Vc u izgradnji, 1 km od buduće autoceste Tuzla–Žepče–Sarajevo.

Očekuje se da će ova investicija unaprijediti urbanu strukturu grada i pridonijeti održivom razvoju.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

02.12.2023.  |  Energija, Građevina

Preuzeli ulogu Njemaca - Mađarska će finansirati tri projekta u RS vrijednosti više od 100 mil EUR

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je da je bila uspješna njegova posjeta Mađarskoj, koja je preuzela obavezu finansiranja tri projekta koje je napustila Njemačka razvojna banka u iznosu ukupno većem od 100 mič EUR. - Јedan je projekat vjetroelektrane Hrgud, drugi je revitalizacija postrojenja Hidrocentrale na Trebišnjici, a treći je postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda u Gradišci - rekao je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.