NavMenu

Raspisan konkurs vrijedan 300.000 KM za sufinansiranje naučnoistraživačkih projekata u RS

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 20.11.2023. 14:07
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Rawpixel/shutterstock.com)Ilustracija
Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj i visoko obrazovanje Republike Srpske raspisalo je konkurs za sufinansiranje 30 naučnoistraživačkih projekata u ovoj godini za šta je budžetom predviđeno 300.000 KM.

Podršku Ministarstva dobiće projekti iz šest naučnih oblasti - inženjerstvo i tehnologija, prirodne, poljoprivredne, medicinske i zdravstvene, društvene i humanističke nauke.

Na konkurs se mogu prijaviti visokoškolske ustanove, Akademija nauka i umjetnosti Republike Srpske, naučnoistraživački i istraživačko-razvojni instituti i istraživački centri koji su upisani u Registar naučnoistraživačkih organizacija i naučnih udruženja koji se vodi u Ministarstvu, a više o ovom pozivu možete pročitati OVDJE.

Pored opštih i eleminatornih kriterijuma koje treba da ispunjavaju organizacije koje se prijave na konkurs, stručna komisija će vrednovati kvalitet prijedloga projekta, naučnoistraživačku kompetentnost koordinatora projektnog tima i istraživačkog tima i kvalitet i strukturu budžeta prijedloga projekta.

Po projektu je predviđeno izdvajanje 10.000 KM, a konkurs je otvoren do 11. decembra.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

02.12.2023.  |  Energija, Građevina

Preuzeli ulogu Njemaca - Mađarska će finansirati tri projekta u RS vrijednosti više od 100 mil EUR

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je da je bila uspješna njegova posjeta Mađarskoj, koja je preuzela obavezu finansiranja tri projekta koje je napustila Njemačka razvojna banka u iznosu ukupno većem od 100 mič EUR. - Јedan je projekat vjetroelektrane Hrgud, drugi je revitalizacija postrojenja Hidrocentrale na Trebišnjici, a treći je postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda u Gradišci - rekao je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.