NavMenu

Martinović: Crna Gora treba da zauzme model između elitnog i masovnog turizma

Izvor: RTCG Ponedjeljak, 20.11.2023. 10:53
Komentari
Podeli
(Foto: Pixabay.com/vikulina13)
Crna Gora treba da zauzme model između elitnog i masovnog turizma, takozvani mješoviti model, smatra ministar turizma i ekologije Vladimir Martinović.

- Mislim da je kreiranje tog mješovitog sistema ljekovito za Crnu Goru. Takođe smatram da Crna Gora ima veoma veliki potencijal kada su u pitanju vjerski i zdravstveni turizam - poručio je Martinović i kazao da se intenzivno mora raditi na razvoju tih elemenata.

On je gostujući u emisiji Okvr naveo i da turističku ponudu treba kreirati i kroz buduće finansijske i fiskalne planove Vlade Crne Gore.

Govoreći o stanju u sketoru, Martinović je kazao da je prošao kratak period kako bi se sagledali svi problemi.

- Mi imamo izgrađene brojne turističke kapacitete, brojne turističke komplekse koji nijesu pratili odgovarajuću komunalnu, a ni saobraćajnu infrastrukturu. Stvari su se radile nekim potpuno obrnutim redosledom - kazao je Martinović.

To je, dodaje, jedan veoma velik izazov i za državu.

- Ja sam siguran da će i ministarstvo, naravno u svojim okvirima i nadležnostima, a i Vlada na čelu sa Spajićem, i te kako znati da se nosi sa tim problemima, izazovima, kako bismo uspjeli da ih riješimo. Naravno, to nije moguće preko noći, ali definitivno smatram da su to neki okviri u kojima moramo da se krećemo, da detektujemo probleme - kazao je Martinović.

On je poručio da će te probleme rješavati u narednom periodu, jer država nikako ne smije dozvoliti da turizam bude zanemaren na bilo koji način.

Martinović smatra da Crna Gora treba da zauzme model između elitnog i masovnog turizma, takozvani mješoviti model.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

02.12.2023.  |  Energija, Građevina

Preuzeli ulogu Njemaca - Mađarska će finansirati tri projekta u RS vrijednosti više od 100 mil EUR

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je da je bila uspješna njegova posjeta Mađarskoj, koja je preuzela obavezu finansiranja tri projekta koje je napustila Njemačka razvojna banka u iznosu ukupno većem od 100 mič EUR. - Јedan je projekat vjetroelektrane Hrgud, drugi je revitalizacija postrojenja Hidrocentrale na Trebišnjici, a treći je postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda u Gradišci - rekao je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.