NavMenu

Najelegantniji hotel u Japanu je kućica na drvetu (VIDEO)

Izvor: TU magazin Ponedjeljak, 20.11.2023. 09:03
Komentari
Podeli
(Foto: Printscreen/Facebook/Treeful Treehouse Sustainable Resort)
Djeca često maštaju o svojoj kućici na drvetu, mjestu gdje mogu da se igraju sa društvom. Jedan Japanac je svoj nekadašnji san iz djetinjstva pretvorio u stvarnost, ali za odrasle. Treeful je jedan prijje svega neobičan hotel u Japanu, koji je izgradio Satoru Kikugava. Njegova vizija je bila jednostavnost i praktičnost, u kombinaciji sa nekadašnjim dječačkim aspiracijama. Želio je kao dete da napravi kućicu na drvetu, što je kasnije i uradio.

Dok je boravio na odmoru u Borneu, video je šumu koja je bila u potpunosti posječena i devastirana, pa ga je to dodatno motivisalo. Razmišljao je o tome kako može da spasi okolinu koja uvek može osigurati prihod za lokalno stanovništvo.

Kikugava je kupio nešto zemlje u šumovitoj Okinavi. Međutim, umjesto da odabere mjesto i posiječe stablo, našao je jedno koje odmah zagrlio, i tako se ponovo javila želja o kućici na drvetu. Tada je i nastao Treeful hotel, jedno od trenutno najfotografisanijih mjesta u Japanu.

Treeful sadrži četiri kućice na drvetu, a svaka je izgrađena u skaldu sa prirodom, kako ne bi narušava okolinu i harmoniju. Sve su podignute od tla kako bi životinje neometano prolazile. Sedam godina nakon što je Kikugava počeo graditi kućicu na drvetu, rizort je otvoren 2021. godine.

Svaki toalet je specifičan, otpad se koristi kao kompost, a voda se sterilizira ultraljubičastim svjetlom. Podovi i tavanica su izrađeni od usitnjenog drveta tako da sunčeva svjetlost i dalje može teći kroz kućicu i davati energiju biljkama koje rastu ispod. Dekor u sobi, poput lampi i polica za knjige, takođe je napravljen od kamenja i granja koje je pronađeno u šumi.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

02.12.2023.  |  Energija, Građevina

Preuzeli ulogu Njemaca - Mađarska će finansirati tri projekta u RS vrijednosti više od 100 mil EUR

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je da je bila uspješna njegova posjeta Mađarskoj, koja je preuzela obavezu finansiranja tri projekta koje je napustila Njemačka razvojna banka u iznosu ukupno većem od 100 mič EUR. - Јedan je projekat vjetroelektrane Hrgud, drugi je revitalizacija postrojenja Hidrocentrale na Trebišnjici, a treći je postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda u Gradišci - rekao je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.