NavMenu

Ekonomski odnosi s Kuvajtom: BiH status "najpovlaštenije" države

Izvor: eKapija Petak, 24.06.2011. 08:37
Komentari
Podeli

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Sven Alkalaj sastao se jučer u okviru drugog dana radne posjete Državi Kuvajt, sa premijerom Države Kuvajt Nasserom Al Mohammedom Al Ahmed Al Sabahom.

lkalaj je tokom sastanka sa premijerom Al Ahmed Al Sabahom govorio o vanjskopolitičkim prioritetima Bosne i Hercegovine, te ukazao na izražen interes naše zemlje za jaču ekonomsku saradnju sa Kuvajtom s obzirom da potencijali koji postoje za istu nisu dovoljno iskorišćeni, saopćeno je iz Ministarstva inostranih poslova BiH.

Premijer Al Ahmed Al Sabah je visoko ocijenio dostignuti nivo saradnje Bosne i Hercegovine i Kuvajta kazavši da je saradnja danas bolja nego ikada i da obuhvata sve što je od interesa za BiH i Kuvajt. Također, ocijenio je da su razmjene posjeta na visokom nivou između dviju država tokom zadnjih nekoliko godina imale pozitivan efekat na sveukupni razvoj odnosa i izrazio nadu da će se taj trend razmjene posjeta nastaviti.

Istakao je da BiH može računati na Kuvajt kao na prijatelja koji želi vidjeti BiH kao prosperitetnu državu, te da će ranija odluka kuvajtske vlade da Bosni i Hercegovini dodijeli status "najpovlaštenije" države u ekonomskim odnosima biti realizovana, a na bosanskohercegovačkoj strani je da iskoristi taj povlašteni status i ukazanu priliku. Ministar Alkalaj je iskoristio priliku da pozove Premijera Al Ahmed Al Sabaha da posjeti Bosnu i Hercegovinu.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.