NavMenu

Kompaniji Kap uručeni certifikati HACCP i ISO 9001-2008

Izvor: eKapija Petak, 24.06.2011. 07:47
Komentari
Podeli

Kompaniji Kap, bosanskohercegovačkom proizvođaču voda i sokova jučer su uručeni certifikati ISO 9001-2008 – sistem upravljanja kvalitetom i HACCP za proizvodnju zdravstveno ispravnih proizvoda. Certifikaciju je izvršila ugledna švicarska certifikacijska kuća SGS.

"Od trenutka predstavljanja kompanije Kap u bosanskohercegovačkoj, ali i široj javnosti kontinutrani smo isticali da je naš prvenstveni cilj osiguranje najviše razine svih poslovnih procesa s usmjerenošću na zadovoljstvo naših potrošača. Stoga je jedan od prioriteta našega poslovanja, koje je startalo krajem prošle godine bilo uvođenje vrhunskih standarda kvaliteta, te smo u skladu sa tim opredjeljenjem odmah pokrenuli process uvođenja HACCP standarda koji garantira proizvodnju zravstveno sigurnih proizvoda za naše proizvođače. Nismo željeli ništa prepustiti slučaju, te je uz HACCP standard paralelno tekao i proces uvođenja ISO standard 9001-2008 –sistem upravljanja kvalitetom", naglasio je Nedim Ćerimović, direktor kompanije Kap.

Aleksandar Vukosav, auditor certifikacijske kuće SGS istaknuo je da je za svaku kompaniju koja se bavi proizvodnjim prehrambenih proizvoda od izuzetne važnosti posjedovanje ovih certifikata.

"Certifikat ISO 9001-2008 je bitan za upravljanje samom organizacijom, u smislu da organizacija sluša inpute kupaca I na osnovu njih unapređuje svoje proizvodne procese i proizvode. Kada je u pitanju HACCP standard, njegovo uvođenje ima za cilj da se na najmanju moguću mjere svede mogućnost konataminacije proizvoda u bilo kojoj fazi proizvodnje, kako bi se osiguralo da se zdravstveno ispravan proizvod dođe do potrošača", naglasio je Vukosav.

U povodu dodjele certifikata kompanija Kap organizirala je prigodno druženje sa svojim partnerima, klijentima i predstavnicima medija, a također je organiziran i obilazak njenih pogona opremljenih savremenom tehnologijom.

Kompanija Kap na tržištu Bosne i Hercegovine pojavila se početkom ove godine sa prirodnom vodom, prirodnom mineralnom i gaziranom mineralnom vodom koji se na policama trgovina mogu naći pod imenom Kap, te brzim sokovima sa okusom Cole, limuna-limete, narandže i biter lemona pod imenom Buzz i za kratko vrijeme osvojila srca potrošača u našoj zemlji.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.