NavMenu

Prijedor u okviru projekta Link za saradnju dobio 'pametnu klupu'

Izvor: eKapija Četvrtak, 16.11.2023. 08:21
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Shutterstock/Vadim Tulinov)Ilustracija
U Prijedoru je u okviru Projekta Link za saradnju postavljena pametna klupa koja, između ostalog, omogućava besplatnu internet konekciju i punjenje baterija na uređajima i električnim trotinetima, a ima i beskontaktni punjač za telefone.

Dragan Došen, predstavnik Agencije lokalne demokratije Prijedor izjavio je novinarima da je jedna ovakva klupa osim u Prijedoru postavljena u još 11 lokalnih zajednica koje su učestvovale u Projektu Link za saradnju.

- Projekat je trajao tri godine i u njemu su sa ove regije pored Prijedora, učestvovale opštine Kostajnica i Novi Grad , a njegova osnova je jačanje i poboljšanje saradnje lokalnih uprava i civilnih organizacija odnosno samih građana - rekao je Došen.

On je dodao da je projekat bio vrijedan oko million KM te da su u sklopu njega realizovani i grantovi za nevladine organizacija, kojih je samo u Prijedoru bilo tri te da se nada nastavku projekta, odnosno drugog ciklusa u kojem bi u naredne tri godine učešće iz ove regije uzele i opštine Kozarska Dubica, Oštra Luka i Krupa.

Načelnik Odjeljenja za kulturu, međunarodnu saradnju, sport i nevladine organizacija Aleksandar Milješić izjavio je da je pametna klupa bila samo jedna od aktivnosti u Projektu Link za saradnju koji za cilj ima jačanje kapaciteta civilnog društva.

- Ovo je jedna od aktivnosti čija je realizacija inicirama istaknutim potrebama od strane građana jer pametna klupa ima simbolilnu povezanost između Gradske uprave i naših sugrađana i nadam se da će biti od koristi i njima i turistima i posjetiocima našeg grada - rekao je Milješić.

Ova projektna aktivnost će služiti Gradskoj upravi kao alat za komunikaciju sa građanima putem instaliranog softvera. Osim softvera, smart klupa ima i prikaz na kojem će biti projektovane informacije o projektu "Link za saradnju ", informacije o gradu te će poslužiti za animiranje građana da koriste komunikacijski softver.

Interaktivni prikaz može poslužiti i kao promotivni panel za potrebe Gradske uprave , ali i u komercijalne svrhe kao reklamni prikaz.

Projekat Link za saradnju finansiran je sredstvima EU, posredstvom Agencije lokalnih demokratija iz Mostara
Pametna klupa instalirana je na Trgu oslobođenja kod spomenika dr Mladenu Stojanoviću.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

29.02.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Kako napreduje gradnja brze ceste Lašva - Nević Polje (VIDEO)

Na novom snimku iznad gradilišta brze ceste Lašva - Nević Polje prikazan je završetak još jednog mosta u Novoj Bili kod Viteza. Podsjećamo ugovor o izgradnji brze ceste Lašva - Nević Polje (LOT 5) potpisan je 26. aprila 2022. godine, a vrijednost ugovorenih radova je 74.904.570 KM. Izgradnja LOT-a 5 podrazumijeva izgradnju dijela brze ceste od petlje Vitez izlaz iz poslovne zone do petlje Nević Polje, a finansira se sredstvima iz

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.