NavMenu

Započela rekonstrukcija bedema kule u kompleksu Starog grada u Gradačcu

Izvor: eKapija Srijeda, 08.11.2023. 11:39
Komentari
Podeli
Stari grad Gradačac (Foto: ejn.gov.ba)Stari grad Gradačac
U utorak su započete aktivnosti na postavljanju skele i ograde za izvođenje radova na rekonstrukciji bedema kule-fortifikacija kula B4k poznate u narodu kao Tabija.

Izvođač radova je firma NEIMARI Sarajevo a stručni nadzor je firma URBING Sarajevo. Ukupna vrijednost radova je oko 650.000 KM, a rok za izvođenje je 12 mjeseci od dana uvođenja Izvođača u posao.

Grad Gradačac je u oktobru 2018. godine pokrenuo procedure na izradi idejnog projekta cjelokupnog uređenja kompleksa Starog grada i glavni projekat sanacije najugroženijih dijelova, a prema uputama i sugestijama Komisija za očuvanje nacionalnih spomenika Bosne i Hercegovine i eksternih konsultanata.

U martu 2021. godine Grad Gradačac dostavio je nadležnom ministarstvu kompletan projekat sa svim pratećim prilozima za izdavanje potrebnih dozvola. Gradu Gradačac je 11.05.2023. godine izdato Rješenje za građanje od strane istog nakon čega je raspisan tender za izvođenje radova a ugovor o izvođenju radova na rekonstrukciji bedema kule u kompleksu Starog grada u Gradačcu potpisan je u septembru ove godine. Riječ je o nacionalnom spomeniku Bosne i Hercegovine koji se godinama nalazi u lošem stanju.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.04.2024.  |  Energija

Obnovljivi izvori energije budućnost energetskog sektora u Bosni i Hercegovini

Drugog dana Energetskog samita 2024 na dva panela se diskutiralo o dvije važne teme iz oblasti obnovljivih izvora energije. Na panelu pod nazivom "Investiranje u postrojenja na obnovljive izvore energije", naglasak je stavljen na izazove i mogućnosti ulaganja u postrojenja koja koriste obnovljive izvore energije i mogućnosti trgovine električnom energijom u Bosni i Hercegovini. Također se govorilo i o razvojnim projektima obnovljivih

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.