NavMenu

Sarajevo: Proslavljen rođendan Kraljice Elizabete II

Izvor: eKapija Četvrtak, 16.06.2011. 13:29
Komentari
Podeli

U rezidenciji britanskog ambasadora u Bosni i Hercegovini, Michaela Tathama, u prisustvu brojnih zvanica iz javnog i političkog života naše zemlje te članova diplomatskog kora, svečano je proslavljen 85. rođendan Kraljice Elizabete II.

"Posebno je zadovoljstvo što smo s našim brandom Chivas Regal- simbolom glamura, luksuza i ekskluzivnosti, upotpunili atmosferu proslave kraljičinog rođendana. Chivas Regal, čuveni škotski viski, je piće broj jedan na najraskošnijim zabavama širom svijeta. U najluksuznijem viskiju već godinama uživa svjetski jet set, a osim na rođendanu Kraljice Elizabete II, Chivas Regal je bio i službeni partner filmskog festivala u Cannesu", kazala je Belma Agić marketing menadžerica kompanije Pernod Ricard, koja je tradicionalno partner u obilježavanju rođendana Kraljice Elizabete II.

Većina prisutnih zvanica je degustirala Chivas i imala priliku otkriti šta se nalazi u srži tog luksuznog viskija te zašto je Chivas Regal najprodavaniji luksuzniji viski u svijetu, pa i u našoj zemlji. U skladu sa sloganom kojim se Chivas Regal globalno predstavlja "Chivalry – Viteštvo", želi se istaknuti kako se plemenite ljudske vrijednosti trebaju njegovati. Stoga je kompanija Pernod Ricard sredstva prikupljena od zvanica darovala u humanitarne svrhe Savezu organizacija za podršku osobama s intelektualnim teškoćama Federacije Bosne i Hercegovine – SUMERO.

Chivas Regal je najpoznatiji premijum viski na svijetu, koga piju generacije, uživajući u njegovom bogatom ukusu. Godišnje se proda više od 40 miliona boca Chivas Regal-a u čak 200 država. Najpoznatiji škotski viski predstavlja ekskluzivni brend, koji je u svjetskim razmjerama među pićima lider luksuza. Viski, koji na starom keltskom jeziku znači "voda života", pravi se od ječma i planinski čiste izvorske vode, kojom Škotska zaista obiluje. Svaki Chivas je star najmanje 12, a prodaji su namijenjeni i oni koji su u buradi odležali 18 i 25 godina.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.