NavMenu

"Bira" izvozi gotovo 80% svoje trenutne proizvodnje!

Izvor: Dnevni avaz Ponedjeljak, 20.03.2006. 11:55
Komentari
Podeli


Federalni zavod za statistiku objavio je podatak da je u februaru 2006. godine u FBiH došlo do povećanja proizvodnje električnih aparata za skoro 70%. Za takav rezultat uveliko je zaslužna bihaćka tvornica kućanskih aparata, "Bira". Iz ovog preduzeća potvrđeno je da je proizvodnja znatno povećana, i to za 30% na godišnjem nivou, a sve se odnosi na izradu rashladnih uređaja.
Zahvaljujući izgradnji nove tvornice u 2005. godini, s potpuno novom tehnologijom i novom proizvodnom linijom koje zadovoljavaju stroge evropske norme, "Bira" će već u aprilu 2006. godine lansirati osam novih modela hladnjaka ("no frost"), od kojih u bihaćkoj kompaniji očekuju velike rezultate. To podrazumijeva povećanje i proizvodnje i prodaje za oko 50%.

Inače, "Bira" gotovo 80% svoje trenutne proizvodnje plasira u izvoz, prije svega na tržišta zemalja bivše Jugoslavije (najviše u Srbiju), izuzev Slovenije. Predstavnici "Bire" istakli su da će novi hladnjaci na bh. tržištu imati stare cijene, što ih čini još zanimljivijim.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.