NavMenu

Cinema City: Stiže najgledaniji film sa top liste američkih kino blagajni - Super 8

Izvor: eKapija Srijeda, 15.06.2011. 08:12
Komentari
Podeli

Multiplex Cinema City u novoj filmskoj sedmici kreće sa prikazivanjem trenutno najgledanijeg filma sa top liste američkih kino blagajni, novog sinhronizovanog animiranog filma tvornice snova studija Walt Disney, kreće sa realizacijom dugo očekivane usluge telefonskih rezervacija ulaznica te nastavlja održavanje usluge Ladies Night u utorak 21. juna.

Program Cinema City od 16. juna predvodi SF triler "Super 8". Urađen u produkciji velikog Stevena Spielberga, a pod rediteljskom palicom majstora napetosti JJ Ambrasa, kreatora blockbustera "Nemoguća misija 3" i "Star Trek", film koga svi nazivaju "E.T." novog milenijuma nošen nepodjeljenim hvalospjevima kritike i publike proteklog je vikenda otvoren na prvom mjestu američke top liste sa trodnevnom zaradom od preko 38 miliona dolara. Izuzetno napeti triler koji je i sjajnom pričom naprosto osvojio srca svih gledatelja u naslovnim ulogama predstavlja tinejdžersku zvijezdu Holivuda Elle Fanning, koja se proslavila ulogama u hitovima "Čudni slučaj Benjamina Buttona" i "Deja vu" i početnika Joela Courtneya a tu su u prelijepa zvijezda filma "Divne kosti" Amanda Michalka te iskusni TV star Kyle Chandler.

Radnja kreće u ljeto 1979. godine kada nekoliko prijatelja u malom gradiću u državi Ohio bivaju svjedocima katastrofalne željezničke nesreće za vrijeme snimanja filma super 8 kamerom i ubrzo posunjaju da to nije bilo slučajno. Nakon toga kreću čudni nestanci i neobjašnjivi događaji u gradu, te lokalni šerif pokušava otkriti istinu koja će se pokazati više zastrašujućom nego što je iko od njih mogao zamisliti...

Sa druge strane Cinema City od 16. juna donosi pravi praznik za one najmlađe gledatelje i njihove roditelje sa otvaranjem novog animiranog filma studija Walt Disney "Medvjedić Winnie". Film koji priča o novim avanturama popularnog i preslatkog medvjedića i njegovih prijatelja iz magične šume sinhronizovan je na naš jezik zahvaljujući glasovima poznatih hrvatskih glumaca Luke Peroša, Žarka Potočnjaka i Branka Smiljanića te u njemu mogu uživati i oni zaista najmlađi gledatelji.

Svima omiljeni Medvjedić Winnie vraća se u kina i svojim korijenima u toplom filmu, prepunom sjajne muzike koji ujedinjuje pet priča iz originalnih knjiga A.A. Milnea s Disneyjevom klasičnom, rukom crtanom animacijom. Pridružite se Winnieju i njegovim prijateljima dok kreću u novu avanturu i podsjećaju nas kako je Hundred Acre Wood prekrasno mjesto za posjetiti. Cinema City je u saradnji sa distributerom filma Art Servis pripremio je malo iznenađenje za posjetitelje u prvom vikendu prikazivanja u vidu poklona na temu filma (Setovi bojica i naljepnica te privjesci) kao i originalnih Medvjedić Winnie Slikovnica kompanije Egmont za svakog 20-tog gledatelja. Nagradna igra traje do isteka zaliha.

Od 16. juna Cinema City za sve posjetitelje uvodi dugo očekivanu uslugu telefonskih rezervacija ulaznica. Svakim radnim danom od 10 do 13 sati svi zainteresovani ulaznice mogu rezervisati na broj telefona 033 567 267 a rezervacije za dane vikenda primaće se petkom. Broj ulaznica po pozivu je ograničen na najviše četiri a broj ulaznica po svakoj projekciji biće ograničen. Ulaznice se mogu rezervisati najviše dva dana unaprijed a moraju se preuzeti najkasnije pola sata prije projekcije filma. Ova usluga će se naplaćivati.

Cinema City od 16. juna kreće sa pretprodajom ulaznica za hit komediju "Djeveruše". Urnebesni film za koji ima predikat ženske verzije Mamurluka pokazao se najvećim iznenađenjem ovog proljeća na američkim kino blagajnama sa zaradom od preko 125 miliona dolara. Pored ovog hita na repertoar Cinema City 23. juna stižu nova urnebesna komedija Jim Carreya "Pingvini gospodina Poppera" koja se ovog vikenda otvara na američkim kino blagajnama te ponovo oživljava program Cinema City Art House sa otvaranjem osvajača Srebrnog Medvjeda na Berlinale-u 2010., rumunskom dramom "Ako mi se fućka, fućkam" koja je premijeru u BiH doživjela na Open Air programu 16. SFF-a.

Cinema City nastavlja sa uslugom Ladies Night u kojoj svakog utorka dame imaju svoje posebno večer u kojoj ulaznicu i specijalnu ponudu Cafe bara mogu dobiti po cijeni od samo 7 KM a za utorak 21. juni imaju u ponudi Ledenu kafu (espresso ili Nes Clasic). Sa ulaznicom za Ladies Night dame u sedmici od 21.juna mogu u prodajnom salonu La Senza u BBI Centru ostvariti popust od 20 posto na kupovinu proizvoda te na projekcijama osvojiti poklon kupone za ovo prodajno mjesto.

Sve informacije oko pretprodaje ulaznica za blockbuster "Djeveruše", usluge telefonskih rezervacija ulaznica, promotivne akcije Ladies Night, usluge StudID ulaznica svakog ponedeljka, programa prikazivanja aktuelnih naslova, te usluga multiplexa Cinema City svi zainteresovani mogu pronaći na filmskom portalu www.cinemacity.ba na kojem svaki dan mogu naći i najnovije vijesti iz svijeta sedme umjetnosti. Informacije oko programa multiplexa i usluga korisnici mogu dobiti i putem info telefona: 033 567 288.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Građevina

Sokolac raspisao novi tender za višemilionske radove na izgradnji gradske kuće

Opština Sokolac je raspisala javni poziv za izbor najpovoljnijeg izvođača radova na izgradnji Gradske kuće, trga i spomen obilježja čija je vrijednost procijenjena na 4,7 mil KM bez PDV-a, ili oko 5,5 mil KM sa PDV-om. Kako se navodi rok za izvođenje radova je tri godine od dana uvođenja izabranog izvođača u posao, a mjesto gradnje je ulica Cara Lazara bb. Dodaje se i da će javno otvaranje ponuda biti održano 10. maja do kada je i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.