Izvor: eKapija | Utorak, 14.06.2011.| 16:14
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Otvoren izložbeni prostor "Modiko showroom"

(Foto: b)

U Sarajevu je u ponedjeljak svečano je otvoren galerijski prostor Udruženja modnih djelatnika i kostimografa pod nazivom "Modiko Showroom". Brojne zvanice su uz koktel uživale u opuštenoj zabavi i upoznavanju sa članovima udruženja, saopćeno iz Modika.

Na površini od 100 kvardatnih metara i 5 soba nalazi se galerija likovnih radova i fotografija članova udruženja i pojedinačni izložbeni prostori sa kolekcijama modnih dizajnera.

U showroomu mogu se pronaći kreacije Amne Kunovac-Zekić, Jasne Hadžimehmedović-Bekrić, Kao Pao Shu, Emine i Nermine Hodžić, Milana Senica, Ljiljane Majkić, Ate Omerbašić, Sanje Džebe i Lene Stefanović-Gafić.

Podsjećamo, Modiko je osnovan u julu 2010. godine, a članove Udruženja čine renomirani modni dizajneri, profesionalci usko povezani sa modnom strukom i kostimografi. Udruženje je osnovano radi ostvarivanja zajedničkih interesa svih članova, podsticanja kreativnih sposobnosti članova, edukacije, razvoja i podizanja mode i kostimografije u BiH na viši nivo i približavanje svjetskim standardima, promociju BiH mode i kostimografije u zemlji kao i u svijetu, i ostvarivanje internacionalnih kontakata.

Udruženje ima za cilj da svojim djelovanjem privuče što više novih kvalitetnih članova, koji će učvrsnuti Udruženje i pomoći da pokažu koliko su potrebni društvu, kulturi i ekonomiji.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.