NavMenu

Zemljište BPK Goražde i zvanično postalo vlasništvo firme "Prevent"

Izvor: eKapija Utorak, 14.06.2011. 08:04
Komentari
Podeli

Premijer BPK-a Goražde Emir Frašto i direktor privrednog društva "Prevent" iz Goražda Haris Rahman potpisali su jučer Ugovor o kupoprodaji nekretnine na lokalitetu bivše HI "Azot" u Vitkovićima.

Prodajom imovine u vlasništvu Bosansko-podrinjskog kantona za jednu KM Vlada BPK-a, odnosno resorno Ministarstvo privrede, omogućili su firmi "Prevent" uslove za izgradnju novog objekta za proizvodnju, šivenje auto-presvlaka, u kojem će u naredne tri godine biti uposleno 600 radnika i uloženo 6 miliona maraka.

Procesu prodaje imovine prethodilo je donošenje Zakona o imovini BPK-a i Plana o raspolaganju nepokretnom i pokretnom imovinom koja se ne koristi za 2011.godinu, kao skupštinska Odluka o utvrđivanju javnog interesa za raspolaganje imovinom putem specijalne pogodbe u korist privrednog društva "Prevent" Goražde.

Ministar za privredu Demir Imamović iskoristio je ovu priliku da se zahvali menadžmentu "Preventa" na povjerenju koje su ukazali Vladi da će ovaj cijeli posao završiti u veoma kratkom roku, na obostrano zadovoljstvo, i na taj način doprinjeti podršci razvoja privrede.

"Ovo je jedan jako dobar primjer kako se efikasno mogu koristiti resursi u cilju razvoja zapošljavanja. Mi ćemo tu praksu nastaviti i nadamo se da će u roku od mjesec dana biti nekih novih informacija o ulaganjima na prostoru našeg kantona. Sad nam je novi korak da stvorimo preduslove i za druge firme da ulažu u razvoj i poslovanje u cilju povećanja broja zaposlenih", naglasio je ministar Imamović.

Direktor firme“ Prevent“ Goražde Haris Rahman najavio je da će u naredna 2-3 dana započeti izgradnja nove proizvodne hale, kojoj će prethoditi rušenje postojećih starih objekata na zemljištu koje je danas postalo vlasništvo ove firme.

"Na zadnjim sjednicama nadzornih odbora koje smo imali na nivou „Prevent grupacije“ mi smo već bili usaglasili stavove po pitanju kapaciteta šivenja na nivou Bosne i Hercegovine i to se sve slaže sa našim projektima u budućnosti, odnosno da Goražde bude jedna od važnijih lokacija šivenja u Bosni i Hercegovini", ističe direktor Rahman.

Nova hala trebala bi biti završena do mjeseca novembra, a svi oni koji su zainteresovani za posao u ovoj firmi, već od danas mogu aplicirati.

"Ovim putem želio bih da pozovem sve mlade koji se osjećaju sposobnim da rade u "Preventu", na bilo koji način, da se obrate našoj Službi, donesu molbe za posao, a i one prije koji su donosili molbe opet ih pozivam, jer ovim projektom otvara se mnogo prostora za nova zapošljavanja", riječi su direktora firme „Prevent“ Goražde Harisa Rahmana.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.