NavMenu

M:tel: Planiran prihod veći od pola milijarde KM

Izvor: Nezavisne novine Ponedjeljak, 13.06.2011. 08:36
Komentari
Podeli

Kompanija "M:tel" u ovoj godini ima ambiciozan plan da ostvari prihod veći od pola milijarde KM, izjavio je generalni direktor kompanije Predrag Ćulibrk.

On je istakao da četiri godine nakon privatizacije kompanije, od kako je njen većinski akcionar "Telekom Srbija", vidi da je ta akvizicija uprkos mnogim sumnjama zbog uplaćene visoke cijene "pun pogodak".

"Moram reći da je te 2007. bilo oprečnih mišljenja, onih koji su verovali u privatizaciju i onih koji su mislili da `Telekom Srpske` nije kompanija koja zavređuje toliku pažnju i uplaćenih 646 miliona evra. Međutim, poslovanjem u protekle četiri godine pokazali smo da je kompanija imala dobru osnovu u momentu preuzimanja i ogroman potencijal", rekao je Ćulibrk za "Nezavisne novine", prenosi Srna.

On je dodao da to potvrđuju i finansijski izvještaji tri telekom operatora u BiH, koji otkrivaju da je "M:tel", jedini u periodu 2007-2010, uspio ostvariti rast prihoda i to za 25 odsto, sa 391 milion na 488 miliona KM.

Podsjetivši da je kompanija 2007. godine bila isključivo fokusirana na tržište Republike Srpske, iako je posjedovala licencu za cijelu BiH, Ćulibrk je istakao da je "M:tel" sada izuzetno prisutan u Federaciji BiH /FBiH/, gdje je od nekoliko hiljada korisnika prije privatizacije došla do sadašnjih više od 250 000 korisnika.

Govoreći o prodoru na tržištu internet usluga i digitalne televizije, Ćulibrk je rekao da je kompanija segmentu ADSL-a posvetila veliku pažnju, prije svega kroz velike investicije, pa je broj korisnika sa 4 000 povećan na 87 000, što nije bitno samo za kompaniju već i razvoj informatičkog društva u Srpskoj.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.