NavMenu

Banja Vrućica: Otvorena 55. naučno - stručna konferencija "ETRAN 2011"

Izvor: eKapija Utorak, 07.06.2011. 12:13
Komentari
Podeli

Ministar nauke i tehnologije RS-a Jasmin Komić otvorio je jučer u Banji Vrućici 55. konferenciju društva za elektroniku, telekomunikacije, računarstvo, automatiku i nuklearnu tehniku "ETRAN 2011".

Konferencija "ETRAN" je najstarija i najuglednija naučno-stručna konferencija u regiji, s više od pola stoljeća tradicije i desetinama hiljada publikovanih naučnih radova, saopćeno je iz ministarstva.

U okviru 16 stručnih sekcija, više plenarnih predavanja i okruglih stolova, na ovogodišnjoj konferenciji bit će prezentirano 250 naučnih radova iz oblasti elektronike, telekomunikacija, računarskog i informacionog inženjeringa, automatizacije, nuklearne tehnike i tehnologije, mikroelektronike, biomedicinskog inženjerstva, vještačke inteligencije, obrade signala i slično.

Organizatori ove značajne naučne konferencije su Društvo za elektroniku, telekomunikacije, računarstvo, automatiku i nuklearnu tehniku "ETRAN" i Elektrotehnički fakultet Banja Luka, a pokrovitelji Ministarstvo nauke i tehnologije Republike Srpske i Ministarstvo prosvete i nauke Srbije.

U toku konferencije održan je i okrugli sto o temi "Studije drugog i trećeg ciklusa", na kome je učestvovao i ministar Komić, a bilo je riječi o uvjetima i standardima za razvoj i implemetaciju studija II i III ciklusa visokog obrazovanja, te iskustvima univerziteta iz okruženja.

Konfenecija "Etran" bit će otvorena do 9. juna.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.