NavMenu

Mostarske mažoretkinje odbranile titulu najboljih

Izvor: Dnevni list Ponedjeljak, 06.06.2011. 15:34
Komentari
Podeli

Grad na Neretvi jučer je bio u znaku mažoret plesa. Oko 600 mažoretkinja iz osam bh. gradova u ranim jutarnjim satima prodefiliralo je mostarskim ulicama i na taj način otvorilo Deveto prvenstvo mažoretkinja Federacije Bosne i Hercegovine koje se ove godine po prvi put organizira u Mostaru.

Prvenstvo je prigodnim riječima, u ime gradonačelnika Ljube Bešlića, službeno otvorila Inga Mikulić Dragoje, voditeljica gradske Službe za kulturu.

"S obzirom na uspjehe koje naše mažoretkinje postižu na svim državnim i europskim prvenstvima, red je i da Mostar bude domaćin ovakvog prvenstva. Ja se nadam da ćemo i sljedeće godine kad se uredi Lenjinovo šetalište biti domaćini i to će onda biti pravi ambijent za jedno natjecanje poput ovoga", kazala je Mikulić-Dragoje. Naglasila je kako mostarske mažoretkinje prati od samih početaka, iz vrtićke dobi, pohvalivši njihovu trajnost i uspjeh, kazala je kako su one jedan od najuspješnijih sportskih kolektiva, a ujedno i najljepši predstavnik Grada.

"Unatoč nedostacima financijske potpore, one su, velikim trudom njihovih voditeljica, ali i samih roditelja, uspjele trajati i biti svake godine uspješnije. Ne može čovjek ostati ravnodušan na njihove postignute rezultate kao i njihovu masovnost i ne možete ih ne primijetiti", kazala je Mikulić-Dragoje.

Samo natjecanje odvijalo se na dvije lokacije, prvi dio u Ulici kneza Domagoja, a zatim i na stadionu Kantarevac. Mažoretkinje iz Tomislavgrada, Širokog Brijega, Gruda, Kiseljaka i drugih bh.gradova raspoređenih u tri dobne kategorije, kadetkinje u dobi od 8 do 11 godina, juniorke u dobi od 11 do 14 godina te seniorke od 15 do 25 godina pokazale su jučer pred stručnim ocjenjivačkim žirijem svoje plesno umijeće. Za naslov državnih prvakinja borile su se u dvije kategorije s obzirom na rekvizite, odnosno u plesu sa štapom kao i s pom-ponima.

Osim formacijskog plesa, koji je i najvažnija kategorija na samom natjecanju, održalo se i natjecanje u neformacijama, odnosno u solu i duo plesu jedne ili dviju mažoretkinja, koje se natječu u kategorijama štap i pom-pon.

Zadovoljene organizacijom


Voditeljica i koreografkinja mostarskih mažoretkinja Anja Puhalo, govoreći o značaju ovoga događaja, kazala da uz potporu Grada Mostara i Sportskog saveza pretendiraju i sljedećih godina ugostiti i Europsko prvenstvo u Mostaru.

Zadovoljni smo organizacijom s obzirom da smo uspjeli sve isplanirati u jako kratkom vremenu. Mostarske mažoretkinje su jedne od osnivačica Saveza mažoretkinja Federacije BiH, od osnutka smo državne prvakinje, a također i jedan od najjačih timova u europskoj mažoret asocijaciji te nam je time još veća čast da smo kao vodeći tim u BiH i domaćin ovogodišnjeg državnog prvenstva, kazala je Puhalo.

Svečano proglašenje pobjednika upriličeno je sinoć kroz večernje sate, a mostarske mažoretkinje su, kako se i očekivalo, odbranile titulu najboljih. Inače, mostarske su mažoretkinje ove godine osvojile pet zlatnih i šest srebrenih medalja.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.