NavMenu

Bihać: Sredstvima EU razvijaju turističku ponudu kraja

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 06.06.2011. 15:11
Komentari
Podeli

Projekt koji nosi naziv "Razvoj eko-zone NP Una i obogaćivanje njegove turističke ponude" u narednih 20 mjeseci dok traje i njegova implementacija bi trebao popraviti turističku sliku BiH, naročito općine Bihać, gdje se projekat i realizuje.

Vrijednost projekta je oko 400.000 eura. Najveći dio sredstava osigurala je Delegacija Evropske unije koja je izdvojila oko 350.000 eura.

Amarildo Mulić, direktor NP "Una" za ekapija.ba pojašnjava kako projekat ima za cilj razvoj turizma u BiH, stvaranje prepoznatljive turističke ponude Nacionalnog parka "Una" korištenjem dostupnih resursa i okruženja, kroz razvoj i poboljšanje turističke infrastrukture, razvoj turističkih usluga u NP "Una" i razvoj i promociju turističkog proizvoda NP "Una".

On kaže, kako je projektom predviđena izgradnja dva područja za piknik u Štrbačkom Buku i Martin Brodu, izgradnja i poboljšanje planinskih staza (lokacije Plješevica, Klekovača), izgradnja i poboljšanje planinskih biciklističkih staza (lokacije Plješevica, Klekovača, Martin Brod, Kulen Vakuf i Štrbački Buk), izgradnja dva paviljona za posmatranje i 24 vidikovca u Martin Brodu, Štrbačkom Buku, Plješevici i Klekovači, obnova i opremanje planinarskih domova na Plješevici i Klekovači, izgradnja tri kompostna toaleta na lokacijama Štrbački Buk, Plješevica i Klekovača, te postavljanje turističke signalizacije na ulazu i unutar NP "Una".

"Cilj nam je stvoriti brend, jednu specifičnu ponudu koja će biti bazirana na prirodi i njenim resursima. Odnosno, želimo turistima da ponudimo aktivan adrenalinski turizam", naglašava on.

E. Ko.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Industrija, Građevina

Njemačka firma u Laktašima dograđuje proizvodni pogon

Njemačko preduzeće u Laktašima Technics Programme Engineering podnijelo je Gradu Laktaši zahtjev za izdavanje ekološke dozvole za postrojenje za mašinsku obradu metala, izvještava Indikator.ba. Riječ je o dogradnji po postojećeg postrojenja u naselju Mahovljani, na parcelama označenim kao k.č. broj: 73/2 74/1, 75, 76, k.o. Mahovljani. Ukupna planirana bruto proizvodnja gotovih proizvoda iznosi oko 100 tona godišnje. Technics Program

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.