NavMenu

U banjalučkom naselju Lazarevo planirana gradnja stambenog objekta sa tri lamele

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 18.09.2023. 14:03
Komentari
Podeli
(Foto: Printscreen/Regulacioni plan/CPK Banjaluka)
Grad Banjaluka je stavio na javni uvid u plan prostora uz ogranak ulice Despota Stefana Lazarevića, a u površini od 0.42 ha, a obuhvaćeno je regulacionim Planom za prostor između puta Banjaluka-Gradiška i ulice Despota Stefana Lazarevića.

Inicijativa za izmjenu dijela regulacionog Plana za prostor između puta Banjaluka-Gradiška i ulice Despota Stefana Lazarevića je pokrenuta od fizičkog lica Popadić Dejana iz Banjaluke, a isti je izradio Centar za projektovanje i konsalting CPK iz Banjaluke.

Razlog za pokretanje inicijative za izmjenu dijela navedenog Regulacionog plana ogleda se u potrebama vlasnika i korisnika ovog zemljišta za drugačijom organizacijom prostora, odnosno potrebom za uvođenjem višeporodičnog stambenog objekta koji se sastoji od tri lamele: dvije lamele spratnosti Po+P+3 i jedna spratnosti Po+P+4, na jednoj zajedničkoj građevinskoj parceli, umjesto dva poslovna objekta P+1, na zasebnim građevinskim parcelama, koji bi bolje iskoristili prostor u odnosu na važeće plansko rješenje, uz poštovanje urbanističkih parametara.

Kroz predloženo rješenje osnovni koncept organizacije i uređenja prostora je u smislu izgradnje višeporodičnog stambenog objekta koji se sastoji od tri lamele: dvije lamele spratnosti Po+P+3 i jedna spratnosti Po+P+4, na jednoj
zajedničkoj građevinskoj parceli u okviru koje će biti ostvareno i parkiranje na parteru.

Ukupna površina prostornog obuhvata iznosi 0.42 ha. Predmetni obuhvat izmjene dijela Plana nalazi se sjeverno od centralnog gradskog jezgra Banjaluke, na udaljenosti od oko 6km, i nalazi se u stambenoj zoni sa dva ili više tipova stambene gradnje.


Parcela je u privatnom vlasništvu, odnosno u vlasništvu inicijatora Izmjene plana. Pristup do zemljišta u vlasništvu investitora ima direktan pristup sa javne saobraćajnice sa istočne strane u odnosu na parcelu

Planira se izgradnja višeporodičnog stambenog objekta koji se sastoji od tri lamele hrizonatalnog gabarita prizemne etaže 24.00 x 17.00m, na zasebnoj građevinskoj parceli.

U okviru predmetnog obuhvata se planiraju površinski parking prostori za višeporodični stambeni objekat, i to 54 parking mjesta na parteru građevinske parcele, što u potpunosti zadovoljava potrebe saobraćaja u mirovanju.

Javni uvid će trajati do 8. oktobra do kada se gradskoj upravi mogu dostaviti mišljenja, primjedbe i komentari.

S.T.

Lokacija:
Google Maps
Komentari
Vaš komentar

Top priče

29.09.2023.  |  Energija, Građevina

U toku pripreme za izgradnju HE Dabar, HET do sada uložio 140 mil EUR

Kineska kompanija Gedžouba, izvođač izgradnje Hidroelektrane Dabar vrijedne 661 mil KM, trenutno obavlja pripremne radove u zoni brane Pošćenje i mašinske zgrade, a preduzeće HE na Trebišnjici do sada je u ovaj projekat uložilo 140 mil EUR, izjavio je direktor HE Slaviša Stajić. - To se odnosi na izradu svih pristupnih puteva, vodovoda, 28 kilometara gradilišnih dalekovoda, izradu projektne dokumentacije, eksproprijaciju zemljišta,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.